Savršeno pohovano meso ima hrskavu koricu i dobro pečenu, ali sočnu unutrašnjost.
Kako biste to postigli, ne smete praviti određene greške prilikom pripreme.
Pohovanje mesa različite debljine i veličine
Većim komadima mesa treba više vremena za termičku obradu od manjih. Stoga, izbegavajte da pohujete komade mesa različite veličine i debljine (npr. pileća prsa i batke) u istoj tiganju, te vađenje u isto vreme.
Ako to uradite, jedan komad mesa će presušiti, dok će drugi ostati krvav. Zato, gledajte da meso sečete iste debljine.
5 trikova profesionalnih kuvara za najbolju piletinu na svetu: Sočnije meso nećete probati!
Zaboravljanje čekića za meso
Jeftini komadi mesa su idealni za pohovanje, ali treba znati da će dobar ukus imati samo oni komadi koje ste prethodno omekšali.
Bez obzira koliko ste tanke komade mesa kupili, treba ih stanjiti čekićem a meso. Na taj način bićete sigurni da će se meso dobro ispeći.
Pohovanje mesa koje smo tek izvadili iz frižidera
Ukoliko hladan i mokar komad mesa stavite u zagrejan tiganj, ulje će da pršti na sve strane, a time ćete dobiti i lošije ispečen komad mesa. Neće biti hrskav i ukusan.
Stoga, vodite računa da meso izvadite iz frižidera pola sata pre upotrebe, te obavezno posušite ubrusom pre nego što umočite u jaje, brašno i prezlu.
Na taj način sprečićete odvajanje paniranog pokrivača od mesa kad ga stavite u vruć tiganj.
Štednja na mrvicama
Da bi odrezak imao ukusan i hrskav omotač, treba ga umočiti u namirnice za pohovanje nekoliko puta. Samo tako ćete dobiti ukusno pohovano meso.
Dobro prekrijte jajima, brašnom i prezlama svaki deo površine odreska.
Zaboravljanje začina
Utrljate li nešto soli u meso pre pohovanja, moguće je da završni proizvod neće biti dovoljno začinjen.
Stoga, posolite jaja i brašno, a u prezle možete dodati i nešto sitno naseckanog začinskog bilja. Na taj način ćete dobiti ukusnije komade.
Trikovi za najsavršenije pohovano meso iz rerne: Brže se priprema i nikad vam masnoća neće prskati!