Pohovanje hrane u rerni je dosta lakši posao za domaćice nego priprema istog u tiganju na ringli.
Pohovanje u rerni nudi širok spektar, od pohovanja mesa, pa do povrća. Bitno je samo držati se određenih pravila. Tako vam ulje neće poprskati svuda po kuhinji i zamastiti radne površine, a kuhinja i dom neće imati neprijatan miris zagorele hrane.
Ovako se sprema svinjetina na seoski način: Meso toliko sočno i meko da se raspada! (RECEPT)
- Namirnicu pripremite na uobičajen način, na primer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u mrvice.
- Pripremite odmah sve komade koje planirate da pohujete.
- U međuvremenu uključite rernu na oko 200 Celzijusa, u zavisnosti šta pohujete. Mesu je potrebno više vremena pa je temperatura malo niža, dok povrću ne treba dugo.
- U tepsiju stavite malo ulja, tek toliko da premažete dno.
- Stavite ga u vruću rernu.
- Držite kratko u rerni, samo da se ulje zagreje, pa poslažite komade spremne za pohovanje i premažite ih odozgo uljem.
- Na pola pečenja preokrenite komade na drugu stranu. Na isti način možete ispeći i ćevape i pljeskavice.
Svi pravite ovih 5 grešaka kada pržite meso u tiganju: Zato vam nije meko i sočno!