Sastojci:
• 500 grama jabuka
• 3 kašike smeđeg šećera
• 60 grama šećera u prahu
• sok od jednog limuna
• 1 pakovanje vanilin šećera
• 250 grama maskarpone sira
• 500 grama malomasnog svežeg sira
• 35 ml mleka
• 2 kašike likera amareta
• 50 ml soka od jabuke
• 200 grama piškota
• 2 kašike kakaa u prahu
• 1 kašičica cimeta
Torta sa greškom: Zašto je ovaj slatkiš od 4 sastojka najpopularniji u Italiji već 100 godina!
Priprema:
• Ogulite, a zatim presecite jabuke.
- Stavite ih u lonac zajedno sa sokom od limuna, smeđim šećerom i oko 35 ml vode, te zakuvajte.
- Dinstajte oko 10 minuta uz stalno mešanje.
- Izmiksajte maskarpone sir, mleko, vanilin šećer i šećer u prahu.
- Pomešajte sok od jabuke i liker.
- Uzmite pravougaoni lim (oko 5x20 cm) te ga obložite piškotama.
- Nakapajte biskvit mešavinom od soka od jabuke i likera, te po tome raspodelite kompot od jabuke.
- Po kolaču premažite nešto smese od sira, na to poslažite još jedan sloj piškota, te opet premažite smesom od sira.
- Na kraju pospite tiramisu cimetom i kakaom u prahu, te ostavite desert najmanje dva sata u frižideru.
Tiramisu sa piškotama i pečenim jabukama: Fantastičan desert koji se topi u ustima! (RECEPT)