idealni za doručak

Brzinski domaći kroasani: Vazdušasti i mekani, tope se u ustima! (RECEPT)

Ovaj recept je jednostavan, a rezultat je savršeno testo koje možete puniti i slatkim i slanim nadevom

Recepti
Autor:
Brzinski domaći kroasani: Vazdušasti i mekani, tope se u ustima! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za 8 kroasana:

  • 2 šolje brašna
  • 150 grama maslaca
  • 120ml mleka
  • 3 kašičice šećera
  • 25 grama suvog kvasca
  • prstohvat soli
  • 1 žumance
  • 1 kašika mleka

Lisnati i meki: Domaći kroasani sa orasima! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Kvasac razmutite s mlekom i šećerom.
  • U drugoj posudi pripremite brašno i so, dodajte maslac i mešajte dok ne dobijete mrvičastu strukturu.
  • Dodati pripremljeni kvasac i spojite testo.
  • Zamotajte u foliju i zamrznite na pola sata.
  • Mesite testo na pobrašnjenoj površini. Na samom kraju testo razvaljajte u krug, napraviti trouglove i zamotajte u kroasane.
  • Ostaviti ih na plehu da odmore oko 2 sata.
  • Zagrejte rernu na 230 Celzijusa.
  • Premažite ih žumancetom i pecite 8 minuta na 190 Celzijusa, a ostalih 10-15 na 230 Celzijusa.

Italijanski punjeni kroasani: Sočna slaninica i puna usta kačkavalja! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs