Piletini nemojte da skidate kožu, već je jednostavno natrljajte suvim začinima.
Sastojci:
- manji komad piletine s kožom
- 2 kašike smeđeg šećera
- 4 kašike soli
- 1 kašika bibera u zrnu
- 1 kašika semenki korijandera
Začinjena pohovana piletina: Bogatstvo hrskavog ukusa koji se ne zaboravlja! (RECEPT)
Priprema:
- U posudi za drobljenje začina usitnite semenke korijandera i bibera, te pomešajte sa smeđim šećerom.
- Dodajte i so, pa prstima dobro spojite sve sastojke.
- Natrljajte kožu začinima sa svih strana.
- Tako suvo natrljanu piletinu stavite u frižider da odstoji preko noći.
- Piletinu smestite na rešetku, pa sve zajedno u posudu za pečenje u koju ste dodali šolju vode.
- Meso ne sme da dodiruje vodu već mora biti smešteno na povišenoj rešetci.
- Ubacite u rernu i pecite oko pola sata na 200 Celzijusa dok ne poprimi zlatnu koricu.
Alfredo piletina sa testeninom: Božanstven ručak gotov za pola sata! (RECEPT)