ODUŠEVIĆETE SE

Aromatična piletina za uživanje svih čula: Sočna i hrskava, prste da poližete! (RECEPT)

Piletina pripremljena na ovaj način slaže se uz svaki prilog

Recepti 10.10.2019. - 19:44h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Piletini nemojte da skidate kožu, već je jednostavno natrljajte suvim začinima.

 

Sastojci:

 

  • manji komad piletine s kožom
  •  2 kašike smeđeg šećera
  • 4 kašike soli
  • 1 kašika bibera u zrnu
  • 1 kašika semenki korijandera

 

Začinjena pohovana piletina: Bogatstvo hrskavog ukusa koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • U posudi za drobljenje začina usitnite semenke korijandera i bibera, te pomešajte sa smeđim šećerom.
  • Dodajte i so, pa prstima dobro spojite sve sastojke.
  • Natrljajte kožu začinima sa svih strana.
  • Tako suvo natrljanu piletinu stavite u frižider da odstoji preko noći.
  • Piletinu smestite na rešetku, pa sve zajedno u posudu za pečenje u koju ste dodali šolju vode.
  • Meso ne sme da dodiruje vodu već mora biti smešteno na povišenoj rešetci.
  • Ubacite u rernu i pecite oko pola sata na 200 Celzijusa  dok ne poprimi zlatnu koricu.

 

Alfredo piletina sa testeninom: Božanstven ručak gotov za pola sata! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...