mekane kao sunđer

Drugi dan mekane kao da su tek ispečene: Tajna najmekših kiflica na svetu je u ovome! (RECEPT)

Napravite testo na ovaj način, oduševićete svoje ukućane

Recepti 06.06.2019. - 16:37h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Ko ne voli kiflice, naročito dok su još tople... A tek kada ih pripremite na ovaj način, užitak je još veći jer nećete moći da se odvojite od njih.

 

Tajna ovih najmekših kiflica krije se u jajima i maslacu, a namaz birajte po želji. Možete ih napuniti sirom i šunkom ili svežim sirom u kombinaciji sa spanaćem.
 

Sastojci:

 

  • 1.000 grama belog brašna
  • jaja
  • pola kockice kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 3 šoljice suncokretovog ulja
  • 400 ml toplog mleka
  • 100 grama maslaca i 50 grama za rendanje
  • 1 kašičica soli

 

Testo za kiflice od samo 3 sastojka! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • U manjoj posudi stavite kašiku brašna, kvasac, šećer i deo mlakog mleka, pa dobro promešajte. 
  • Ostavite na toplom da se diže.
  • U veću posudu saspite brašno, dodajte so, u sredini napravite udubljenje i dodajte pripremljeni kvasac, ulje, mlako mleko, otopljeni maslac i jaja.
  • Izmešajte mekano testo (po potrebi dodajte još malo mlakog mleka).
  • Mesite dugo dok ne dobijete glatko i rastezljivo testo koje se odvaja od ruku i posude.
  • Pokrijte krpom i ostavite na toplo da se diže jedan sat.
  • Potom ga ponovo promešajte par minuta.
  • Podelite testo na četiri jednaka dela i od njih formirajte kugle.
  • Stavite ih na nauljen papir, prekrijte krpom i pustite da se „odmaraju” još petnaestak minuta.
  • Od svake kugle oblikujte okruglu koru debljine oko 1 cm i iseckajte je na osmine, tako da dobijete 32 komada u obliku trogula.
  • Savijajte ih u kiflice od šireg kraja prema užem.
  • Poredajte ih u lim, pospite brašnom, po njima narendajte maslac i pecite u rerni koju ste prethodno zagrejali na 250 Celzijusa, a pre pečenja smanjili na 200,
  • Kiflcie su gotove kad dobiju žutorumenu boju.

 

Pamuk kiflice: Najmekše testo na svetu! (RECEPT, VIDEO)

 

(Stil.Kurir)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...