Spremite se na vreme

Uživaće i deca i odrasli: Ideje za savršenu užinu na letovanju!

Važno je da u pitanju bude nešto što se jednostavno priprema, a pritom je hranljivo i drži vas sitim

Leto sa LIDLom
Autor:
Uživaće i deca i odrasli: Ideje za savršenu užinu na letovanju!
Foto: Shutterstock

Kada pravimo spisak stvari koje treba poneti na more, najčešće zaboravimo na jednu veoma važnu stvari - hranu.

Počev od puta, pa sve do hranljivih užina na plaži koje su nam potrebne da bismo izdržali vrućine i more koje nas iscrpljuje koliko nam i godi, veoma je važno da na vreme isplanirate i šta ćete od hrane poneti na letovanje.

Bilo da pripremate obroke ili brze užine na plaži, važno je i da pripremanje bude što jednostavnije, jer na moru ne treba gubiti vreme, a pritom u pitanju treba da bude hranljiv obrok koji će zasititi i vas i vaše mališane. Evo nekoliko praktičnih ideja:

Sendviči

Jedan od omiljenih brzih obroka i dece i odraslih jeste ukusan sendvič. Nabavite isečene, ukusne suvomesnate proizvode koji dolaze u pakovanjima koja čuvaju svežinu i ukus, dodajte i ukusni, praktični sir u listićima ili trouglićima, i vaša briga je završena!

Mlečno osveženje

Čini se da ništa ne može tako dobro da nas osveži i "vrati u život" kao sveže voće ili dobar, hladan voćni jogurt, ukusan puding, sutlijaš ili neki sirni desert s voćem po vašem ukusu. Preporuka je da sve ove slatke đakonije spakujete u ručni frižider, kako bi stajale na optimalnoj temperaturi.

Voćno osveženje

I hladi i sladi, a pritom nas puni važnim vitaminima i mineralima! Ne zaboravite da deci svakog dana obezbedite bar jednu užinu od svežeg, sočnog, letnjeg voća!

foto: Shutterstock

Zdrave grickalice

Orašasti plodovi su jedan od najbržih i najzdravijih načina da se zasitite - puni su proteina i masnih kiselina koje su nam neophodne da ostanemo zdravi i puni energije. Odličan izbor je i integralni keks ili čokoladica sa žitaricama, koje će vam trenutno podariti energiju za plivanje i uživanje u morskim avanturama. Suvo voće je takođe dobra solucija - slatko, ali zdravo i veoma, veoma hranljivo!

Ne zaboravite najvažnije

Sa sobom uvek morate da imate dovoljno vode i omiljeni sok, limunadu, ono što vi i vaša deca najviše volite, a kako se ne biste mučili i gubili vreme, najbolje je da sve to na vreme pazarite na jednom mestu.

Lidl je za vas pripremio baš sve što vam je potrebno!

Za najukusnije hranljive sendviče, tu su narezani fini komadi šunke, pršute i kobasice, nezaobilazan deo svakog doručka ili večere, a posebno užine! Lidl za vas ima bogatu ponudu isečenih suvomesnatih proizvoda visokog kvaliteta i neodoljivog ukusa, pažljivo spakovanih u posebna pakovanja koja garantuju svežinu ukusa i zbog toga su sjajan izbor za put.

Lidlova pijaca je s razlogom postala sinonim za kvalitet i svežinu, jer u njoj možete pronaći najrazličitije sveže voće, a u bogato snabdevenim frižiderima čekaju vas voćni jogurti i drugi mlečni proizvodi različitih ukusa, sa dodatkom žitarica, čokolade, slatkih bombonica... Baš po vašoj želji i ukusu!

Sami izaberite omiljene orašaste plodove - orahe, kikiriki, bademe... Kupite količinu koja vam odgovara i vaša užina je spremna. Među rafovima potražite kvalitetne integralne keksiće i čokoladice od žitarica - najpraktičniji izbor za brzinsku užinu, pa prošetajte do rafa sa vodom i omiljenim, osvežavajućim sokovima.

Požurite u najbliži Lidl i na vreme se opremite namirnicama koje će vam ovogodišnje putovanje učiniti lepšim, lakšim i mnogo praktičnijim!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs