Obratite pažnju

Letovanje sa ljubimcima: Najvažniji saveti!

Da odmor svima bude pravo uživanje

Leto sa LIDLom
12:37h Autor:
Letovanje sa ljubimcima: Najvažniji saveti!
Foto: Shutterstock

Kad se spremaju za letovanje, mnogi ljudi nemaju kome da ostave kućne ljubimce, pa već unapred znaju da će i krzneni članovi porodice takođe putovati s njima na more.

Tu se već javljaju različite brige - kako smiriti ljubimca tokom puta, šta im treba obezbediti tokom putovanja, čime ih hraniti na moru?

Tri najvažnije stvari

Prvo, ne zaboravite da se raspitate da li u zemlji u koju putujete na granici traže i dokumenta vašeg ljubimca. U slučaju da je neophodno da ljubimac ima pasoš a vi ga ne ponesete, čitav odmor bi mogao da vam presedne.

Drugo, raspitajte se da li je hotel ili apartman u kojem ćete biti smešteni “pet friendly”, odnosno da li dozvoljava boravak kućnih ljubimaca.

Treće, na vreme se raspitajte se kod veterinara da li vaš ljubimac pre putovanja treba da primi neku vakcinu.

Ne zaboravite da vaši ljubimci, isto kao i vi, imaju svoje navike, pa unapred smislite plan šetnje i ponesite zalihe pelena, pesak... Ono na šta je vaš ljubimac navikao kod kuće. I obavezno čistite za njim!

foto: Shutterstock

Ishrana ljubimca na moru

Isto kao i čoveku, i životinji promena sredine može “teško da padne” kada je u pitanju stomak. Zato je važno da sa sobom ponesete zalihe kvalitetne hrane za svaki dan letovanja.

Sigurno ste mnogo puta videli kako vlasnici na plaži daju ljubimcima sladoled, testa i ostalo što oni jedu, ali, vi nemojte biti jedan od njih. Kao prvo, takva hrana životinjama ne odgovara, a kao drugo, zbog putovanja i velikih vrućina dodatno su osetljivi.

Izbalansiran budžet

Pred letovanje se uglavnom trudimo da trošimo što manje novca, ali zaliha hrane za ljubimce vam neće predstavljati udarac na budžet ako znate gde treba da je kupite! Dobitna kombinacija su dva ispunjena uslova - kvalitetna hrana za ljubimce i pristupačna cena, a baš to vam nudi Lidl!

U okviru stalne Lidl ponude pronaći ćete kvalitetnu hranu za pse i mačke, kako za mlade tako i za odrasle, obogaćenu vitaminima i napravljenu od biranih sastojaka, a sve to po izuzetno povoljnoj ceni!

Požurite u najbliži Lidl i obezbedite svojim ljubimcima kvalitetnu hranu tokom letovanja, da odmor i za njih i za vas bude pravo uživanje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs