preukusno

Hrskavi zalogajčići karfiola iz rerne: Ljubav na prvi zalogaj! (RECEPT)

Jednostavno se sprema, peče se u rerni i jede se za čas posla!

Recepti
Autor:
Hrskavi zalogajčići karfiola iz rerne: Ljubav na prvi zalogaj! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Recept uz koji će uživati u karfiolu čak i oni koji ga nešto baš i ne vole!

Potrebni sastojci:

  • Maslinovo ulje
  • Tri veća jaja
  • 30 grama prezli
  • 30 grama rendanog parmezana
  • Jedan karfiol - odvojeni "cvetići" i tanje drške
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni i u plići pleh stavite papir za pečenje ili ga nauljite.

U jednu činiju ulupajte jaja, a prezle, rendani parmezan, biber i so ponešajte u dubokom tanjiru.

Pečeni karfiol: Tako dobro i ukusno, a jednostavno jelo! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Karfiol uvaljajte u jaja, pa u prezle, a onda ih ređajte u pleh i pecite dvadesetak minuta, ili dok karfiol ne omekša tako da možete da ga probodete viljuškom.

Na pola pečenja, okrenite "zalogajčiće" u plehu, tako da se ravnomerno ispeku.

Ovo jelo se služi toplo.

Prijatno, uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs