OBAVEZNO DA NAPRAVITE!

RECEPT ZA DOMAĆE PERECE ZA KOJE SVI KAŽU DA SU BOLJE NEGO ONE IZ PEKARE: Uspevaju svakom, a ukus im je NEODOLJIVO LEP

Omiljene perece sada možete začas da napravite i to kao pravi pekari!

Trpeza
08:21h Autor:
RECEPT ZA DOMAĆE PERECE ZA KOJE SVI KAŽU DA SU BOLJE NEGO ONE IZ PEKARE: Uspevaju svakom, a ukus im je NEODOLJIVO LEP
Recept za perece kao iz pekare, Foto: Printscreen Instagran / CooKing

Perece gotovo svako od nas voli da jede, posebno one iz pekare koje imaju neodoljiv i miris i ukus, te se vrlo teško zaustavljamo samo na jednoj. Baš za takve vam mi donosimo recept, a sigurni smo da će vaši ukućani biti oduševljeni!

Sastojci za testo:

  • 300-350g brašna
  • 20g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 200 ml vode
  • 50 ml ulja + ulje (za premazivanje)
  • 1 kapičica soli

Za slani deo:

  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike brašna
  • 4-6 kašika vode
Perece
foto: Shutterstock

Priprema:

U većoj činiji izdrobite kvasac, pa dodajte kašičicu šećera i brašna, i 200 ml mlake vode. Sastojke promešajte, pa ostavite 10 minuta na toplom, da se kvasac aktivira.

Zatim dodajte ulje, pa postepeno dodajte brašno I so. Umesite glatko mekano testo. Testo je jako lepljivo, ali nemojte da dodajte previše brašna, kako bi Vam pecivo bilo što mekše. Kako ne biste dodavali puno brašna , testo uvaljate u ulje, stavite u pobrašnjenu činiju i ostavite pokrivenu 60 minuta da naraste, piše cooking.rs

Testo oblikujte u duguljasti valjak pa podelite na 6 delova. Formirajte 6 loptica. Stavlite ih na pobrašnjenu radnu površinu . Uzmite lopticu i na čistoj radnoj površini razvcite što duži valjak, a zatim ga preklopite i oblikujte perecu. Pogledajte u videu,kako. Perece stavite na tepsiju sa papirom za pečenje i ostavite pokriveno 10 minuta. Za to vreme uključite rernu na 250 C da se greje. Pecite perece 10 minuta na 210. Za to vreme pripremte slani preliv.

U činijici promešajte 1 kašičicu soli sa 2 kašike brašna i 4-6 kašika vode. Smesa treba da bude gustine , kao za palačinke. Smesu išarajte preko testa i vratite u rernu da se peče na 210 stepeni , dok pecivo ne porumeni. Pečene perece poprskajte sa malo vode i pokrijte sa krpom ili folijom, kako bi dodatno omekšale.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs