Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli sočni koh, a domaćice ga posebno obožavaju budući da im priprema istog ne oduzima mnogo vremena.
Sastojci:
- 3 cela jaja
- 5 kašika šećera (100 g)
- 4 kašike griza (55 g)
- 2 kašike brašna (30 – 35 g)
- 1 kesica vanilin šećera (10 g)
- 600 ml mleka
Priprema:
Umutiti pelansta u čvrstu penu, pa postepeno dodavati šećer i mutiti. Nakon toga dodavati jedno po jedno žumance i sve lepo umutiti. Dodati griz i brašno i sve sjediniti varjačom.
Podmazati pleh uljem i brašnom i sipati smesu. Staviti kolač da se peče na 180 stepeni oko pola sata.
Ako niste sigurni da li je kolač pečen, uvek možete da bocnete čačkalicom i ako izadje potpuno suva kolač je pečen, ali ako je lepljiva vratite još mar minuta da se peče.
Dok se kolač peče zagrejati mleko da bude mlako i dodati vanilin šećer. Mleko zagrejati toliko da se šećer otopi (ne preterivati). Vreo kolač natopiti mlekom, pa ostaviti da se ohladi u posudi u kojoj je pečen. Kolač staviti u frižider na hlađenje, pa ga tek nakon toga služiti.
Prijatno!