RUČAK ZA DANAS: Najukusnija boranija sprema se SAMO na OVAJ NAČIN - kremasta, raskuvana i ukrčkana

Kada su u pitanju tradicionalna jela uvek se treba držati osnovnog recepta - tu ne možete da pogrešite

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Najukusnija boranija sprema se SAMO na OVAJ NAČIN - kremasta, raskuvana i ukrčkana
Osnovni recept za boraniju, Foto: Bakina kuhinja

Boranija - staro srpsko jelo koje se rado sprema u svim kućama sprema se lako. Naučite osnovni recept za pripremu boranije, a nakon toga možete praviti razne varijacije, dodajući različite vrste mesa.

Potrebno je:

  • 400 grama boranije
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čene belog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 paškanat
  • 3 krompira
  • 200 ml soka od paradajza
  • suvi začin, suva slatka paprika, biber, svež peršun, malo masti
    Osnovi recept za boraniju
    Osnovi recept za boranijufoto: Bakina kuhinja

Priprema: Na kašiku masti prodinstajte sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu i paškanat. Dodajte suvi začin, slatku začinsku papriku i biber pa promešajte. Dodajte seckan krompir i boraniju i paradajz sok i promešajte. Nalijte vodu i kuvajte oko 30 minuta. Dodajte kroz presu proceđen beli luk i svež peršun sitno seckan. Ostavite da boranija vri još 10 minuta, a potom isključite i poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs