Boranija - staro srpsko jelo koje se rado sprema u svim kućama sprema se lako. Naučite osnovni recept za pripremu boranije, a nakon toga možete praviti razne varijacije, dodajući različite vrste mesa.
Potrebno je:
- 400 grama boranije
- 1 glavica crnog luka
- 2 čene belog luka
- 2 šargarepe
- 1 paškanat
- 3 krompira
- 200 ml soka od paradajza
- suvi začin, suva slatka paprika, biber, svež peršun, malo masti
Priprema: Na kašiku masti prodinstajte sitno seckan crni luk i rendanu šargarepu i paškanat. Dodajte suvi začin, slatku začinsku papriku i biber pa promešajte. Dodajte seckan krompir i boraniju i paradajz sok i promešajte. Nalijte vodu i kuvajte oko 30 minuta. Dodajte kroz presu proceđen beli luk i svež peršun sitno seckan. Ostavite da boranija vri još 10 minuta, a potom isključite i poslužite.