RUČAK ZA DANAS: Karfiol zapečen u rerni je najkremastiji i najukusniji obrok bez mesa - lagan i poseban

Kafriol je povrće koje vezujemo za zimu. Ispohovan je mnogo kaloričan, ali zapečen u rerni predstavlja pravu eksploziju ukusa

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Karfiol zapečen u rerni je najkremastiji i najukusniji obrok bez mesa - lagan i poseban
Zapečen karfiol iz rerne, Foto: Printstcreen/youtube

Naš današnji predlog za ručak je jedno lagano jelo bez mesa - karfiol.

Potrebno je:

  • 1 velika glavica karfiola
  • 2,5 dcl pavlake
  • prezla
  • 1-2 jajeta
  • začini: so i biber, mlevena suva paprika
  • 150 grama tvrdog sira

Priprema: Karfiol očistiti od listova i iseckati na cvetove. U ključalu i začinjenu vodu dodati karfiol i kuvati ga oko 10 minuta. U vatrostalnu činiju stavite par kašika prezle. Napravite preliv tako što ćete umutiti pavlaku i jaja, so i biber. U vatrostalnu činiju, na prezulu, stavite raskuvan karfiol. Malo ga izdrobite viljuškom. Preko njega prelijte fil od jaja i pavlake, a zatim i narendajte kačkavalj. Stavite u rernu da se sve zapeče. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs