Mnoge domaćice pokušavaju sve i svašta kako bi dobile savršenu smesu za palačinke, dok se većini čini kako ne postoji ništa lakše od pripreme jedne od omiljenih poslastica.
Međutim, nije sve tako jednostavno kao što se čini, ali postoji caka pomoću koje će palačinke biti savršeno mekane i ukusne. Tajna je u količini i kvalitetu pojedinih sastojka.
Кoliko jaja dodati u testo?
Mnogi misle da što više jaja stave u smesu, to će ona biti ukusnija, izdašnija i bolja. Međutim, tu je najčešće i greška, zahvaljujući kojoj omiljena poslastica može postati žilava i tvrda poput gume. Dakle, ako stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, a jedno jaje je opet premalo. Ipak, kako onda potrefiti meru? Idealna količina je 2 jajeta na svakih 500 ml mleka. Upravo ovaj odnos obezbeđuje pripremu najlepših palačinki.
Osim jaja, bitna stavka je i brašno od kojeg takođe zavisi da li će palačinke biti mekane. Ukoliko koristite 2 jajeta i 500 ml mleka, onda dodajte 300 g brašna. Obavezno ga prosejte, a poželjno je da to uradite nekoliko puta.
Uživajte u savršenim palačinkama!