Palačinke - omiljena poslatica kako dece tako i starijih. Bilo da ih mažete s džemom, kremom ili nekim drugim namazom, retki su oni koji mogu da odole ukusnim plačinkama.
A kako bi bile mekane kao duša, donosimo trik iskusnih domaćica. Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smesu bi trebalo dodati malo praška za pecivo.
Sastojci:
2 jaja
2 kašike biljnog ulja
1 šoljica mleka
2 šoljice brašna
2 kašike brašna
2 kašike šećera
3 kašičice praška za pecivo
¼ kašike soli
Pored praška za pecivo, i šoljice mleka bilo bi dobro dodati i jednu šoljicu mineralne vode.
Ako više mleka stavljate palačinke će ispasti više žilave, a mineralna voda pomoći će da se to ne dogodi i da budu mekane teksture.
Pomešajte navedene tečne sastojke, a zatim dodajte brašnaste. Umutite ručno ili mikserom i ostavite smesu da malo odstoji – to je još jedan trik za što ukusnije palačinke.
Ako je suditi po video objavama širom interneta i komentarima ljudi, palačinke će bolje ispasti ako tiganj okrenete naopako, prenosi Večernji list.
Snimak na YouTube pokazuje da se prvo zagreje tiganj, ali s obrnute strane. Ivice tiganja tako su okrenute prema gorioniku, dok se smesa za palačinku izliva na dno tiganja koje je prethodno nauljeno kako se palačinke ne bi lepile.