Iza nas je mesec gurmanskog uživanja, ali ručak se mora praviti svaki dan. Zato vam danas predlažemo jedno sasvim neobično jelo od punjenih pečenih paprika i mlevenog mesa:

Sastojci:

  • 10 pečenih i očišćenih paprika
  • 500gr. mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • Peršun
  • 5-6 čena belog luka
  • So, biber, 1 jaje.
punjene-paprike.jpg
Foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentine maškovic


Preliv:

  • 3 jaja
  • 300-400ml. neutralne pavlake za kuvanje.
  • Priprema: U većoj činiji izmešajte mleveno meso, sitno seckanu glavicu crnog luka i kroz presu proceđen beli luk, začine, jaja i sitno seckan peršun. Zatim pečene paprike očistite i isecite tako da dobijete list. Svaku papriku punite mesom i savijajte kao sarmu. Sarmice od pečenih paprika poređajte u vatrostalnu činiju pa prelijte sa umućenim jajima i neutralnom pavlakom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta. Poslužite toplo.​​​​

    Ukoliko su vam dosadila jednolična jela, isprobajte ovaj savršen, kraljevski obrok od pečenih paprika i mlevenog mesa