Iza nas je mesec gurmanskog uživanja, ali ručak se mora praviti svaki dan. Zato vam danas predlažemo jedno sasvim neobično jelo od punjenih pečenih paprika i mlevenog mesa:
Sastojci:
- 10 pečenih i očišćenih paprika
- 500gr. mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- Peršun
- 5-6 čena belog luka
- So, biber, 1 jaje.
Preliv:
- 3 jaja
- 300-400ml. neutralne pavlake za kuvanje.
Priprema: U većoj činiji izmešajte mleveno meso, sitno seckanu glavicu crnog luka i kroz presu proceđen beli luk, začine, jaja i sitno seckan peršun. Zatim pečene paprike očistite i isecite tako da dobijete list. Svaku papriku punite mesom i savijajte kao sarmu. Sarmice od pečenih paprika poređajte u vatrostalnu činiju pa prelijte sa umućenim jajima i neutralnom pavlakom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 30 minuta. Poslužite toplo.