Pogledajte

Nisu žalile novac: Ovo su najskuplje venčanice svih vremena! (FOTO)

Traženje idealne venčanice za svaku je mladu je nešto najposebnije na svetu. Haljina je ta koju u oblačite samo jedanput u životu i u kojoj želite da izgledate poput prave princeze iz bajke. Damama s ove liste to je pošlo za rukom, no za kreacije su izdvojile neverovatne iznose

Wedding
20:20h Autor:
Nisu žalile novac: Ovo su najskuplje venčanice svih vremena! (FOTO)
Foto: Profimedia

Megan Markl

Senzacionalnu venčanicu Megan Markl kreirala je Britanka Kler Vajt Keler koja sedi na čelu kreativnog tima pariske modne kuće Givenchy. Haljina za koju se prvobitno spekulisalo da će je dizajnirati australski brend s britanskom adresom Ralph & Russo, na kraju je iznenadila mnoge. Iako tačan iznos haljine još uvek nije poznat, strani mediji navode iznos od 200 hiljada funti, a govori se da je sama proba venčanice koštala 4000 funti.

Venčanica Megan Markl ponovo na meti kritika: Još jedna žena iz sveta mode otkrila šta nije u redu!

Džeki Kenedi

Od venčanja Džeki i Džona F. Kenedija prošlo je čak 64 godine, ali sudeći prema fotografijama, još uvek je jedno od najotmenijih.

Modna ikona, a kasnije i prva dama Amerike, nekoliko dana pre odlaska pred oltar doživljavala je veliki stres zbog problema s haljinom.

Zbog mnogo prepravki koje je zahtevala od dizajnerke En Lou, koja je osmislila i haljine za deveruše, Džeki je odustala od izvorne haljine i potražila novu koja je kraju platila tek 500 dolara. Međutim kada se pojavila pred mnoštvom okupljenih, niko nije ostao ravnodušan.

Samo za najhrabrije: Venčanica napravila pometnju na pariskoj Nedelji mode! (FOTO, VIDEO)

Nikol Džonson

Lepa brineta se u oktobru 2016. udala za višestrukog svetskog prvaka i olimpijca Majkla Felpsa. Ceremonija je održana u Meksiku pred najbližim prijateljima i rodbinom, a Nikol je za svoj najvažniji dan odabrala kreaciju izraelske dizajnerke Džulije Vino, za koju je izdvojila 10 hiljada dolara.

Bela venčanica posebna je zbog svojih otvorenih leđa i dubokog izreza s prednje strane.

Pipina venčanica zasenila Kejtinu: Mlada presrećna, vidno blistala! (FOTO)

Džulijen Haf

Svoje je najsrećnije trenutke američka glumica i pevačica Džulijen Haf proživlela je prošlo leto, kada se udala za kanadskog hokejaša Bruksa Laiha.

Džulijen je za svoj poseban dan odabrala belu svilenu haljinu sirena kroja brenda Marchesa, koju je platila 20 hiljada dolara. Gola ramena i snežnobeli veo koji je padao preko njih pretvorili su ovu 29-godišnjakinju u pravu princezu iz bajke. Pritom je nosila i skupoceni nakit Lorraine Schwartz.

Romantične, raskošne, jedinstvene: 10 venčanica kojima su poznate dame pomerile granice mode (VIDEO)

Čelsi Klinton

Ćerka bivšeg američkog predsednika Bila Klintona i kandidatkinje za predsednicu Hilari Klinton nije štedela na venčanoj haljini.

Raskošna kreacija cenjene dizajnerke Vere Vang procenjena je na 20 hiljada dolara.

Ovo je zvanično najlepša venčanica na svetu! (FOTO)

foto: Profimedia

Odri Hepbern

Slavna glumica Odri Hepbern je tokom snimanja svog filmskog hita "Praznik u Rimu" nosila nikad prežaljenu venčanicu u kojoj je trebalo da se uda za tadašnjeg verenika Džejmsa Hansona. Međutim venčanje je u zadnji tren otkazano, a Odri je haljinu poklonila Italijanki koju je upoznala za vreme boravka u Rimu. No 2009. godine haljina je prodata na aukciji za 23.000 dolara.

Prabaka kraljice Elizabete II: Ona je zaprosila svog muža i započela trend belih venčanica! (FOTO)

Kim Kardašijan

Venčanje Kim Kardašijan i američkog košarkaša Krisa Hamfrisa održano pre devet godina smatra se jednim od najskupljih u istoriji, a mlada je tada nosila kreaciju Vere Vang, koju je platila 25 hiljada dolara. Ista dizajnerka kreirala je haljine i za njene sestre Kloi i Kortni koje su tog dana bile deveruše.

Lepša od venčanice Megan Markl: Blogerka stala na ludi kamen, a o njenoj haljini bruji svet! (FOTO)

Kristina Agilera

Pevačica Kristina Agilera za svoje venčanje s muzičkim producentom Džordanom Bretmenom nosila je nesvakidašnje izdanje haljine koje potpisuje dizajner Kristijan Lakroiks. Raskošnu belu kreaciju od satena s velikim volanima na dnu platila je 30 hiljada dolara.

7 najlepših ideja za venčanice koje predlažu dizajneri: Klasična, moderna i neobična mlada! (FOTO)

foto: Profimedia

Princeza Dajana

Venčanica nikad prežaljene princeze Dajane, koju su skrojili britanski dizajneri Dejvid i Elizabet Emanuel, ušla je u istoriju. Bila je ukrašena s više od 10 hiljada bisernih šljokica i bisera i imala je šlep dugačak skoro osam metara. Upravo je taj šlep postao najduži u kraljevskoj istoriji. Venčanica je tada koštala 115 hiljada dolara.

Njujorčanka iz visokog društva: Od asistentkinje Ane Vintur do modne dizajnerke koja kreira najlepše venčanice na svetu! (FOTO)

foto: Profimedia

Vitni Hjuston

Vitni Hjuston se udala 1992. za Bobija Brauna i nosila tada neobičnu venčanicu koja je u gornjem delu bila krojena kao rolka. Cena dizajnerske haljine bila je tada 40 hiljada dolara, a nakon smrti slavne pevačice i glumice prodata je na aukciji s njenim ostalim ličnim stvarima.

Venčanice za 2018. godinu: Ovih 15 haljina ćemo nositi na ovogodišnjim venčanjima! (FOTO)

foto: Profimedia

Kerolin Beset-Kenedi

Prilikom udaje za sina bivšeg američkog predsednika Kerolin Beset-Kenedi nosila je minimalistički kroj venčanice koju je za nju kreirao tada još relativno nepoznati Narcizo Rodrigez. Jednostavnost i elegancija u isto vreme mladu su pretvorili u pravu damu, a na česte probe pre svog velikog dana odlazila je u Pariz. Cena haljine iznosila je 40 hiljada dolara.

Najlepše kraljevske venčanice u istoriji: Ručno vezene, od najskupljih materijala, od ovih kreacija zastaje dah! (FOTO)

Lajza Mineli

Venčanje Lajze Mineli i Dejvida Gesta i danas se opisuje kao jedno od najskupljih slavlja ljubavi u svetu slavnih. U skladu s luksuzom koji su toga dana priredili, i venčana haljina bila je u istom tonu. Za 45 hiljada dolara vrednu kreaciju zaslužan je dizajner Bob Meki.

Sara Džesika Parker sada dizajnira venčanice: Da li biste se u ovome prošetale do oltara? (FOTO)

foto: Profimedia

Ivanka Tramp

Ćerka aktualnog američkog predsednika Donalda Trampa, Ivanka, na dan svog venčanja s Džeredom Kušnerom zablistala je u venčanici Vere Vang koja je koštala 50 hiljada dolara, a inspiraciju za njen kroj dizajnerka je našla u haljini Grejs Keli.

Venčanice za moderne devojke: U njih čete se zaljubiti istog časa!

Kira Najtli

Glumica Kira Najtli bila je jedna od retkih mladi koja je za venčanje izabrala haljinu koju je već imala u svom ormaru i koju je nosila na crvenom tepihu. Šanelovu haljinu srednje dužine koja je u gornjem delu osmišljena kao korset, dok u donjem delu široki til ima bajkovitu ulogu, obukla je bez imalo komplikovanja, ali ni ova kreacija nije jeftina. Cena joj je 50 hiljada dolara.

Kič više nije u modi: Trend venčanica ove sezone će vas oduševiti! (FOTO)

foto: Profimedia

Kejti Holms

Haljina u kojoj je Kejti Holms odšetala do oltara s Tomom Kruzom osim svoje cene posebna je po još jednom detalju. Naime, dizajnerima i krojačicama trebalo je ukupno 350 sati za prekrivanje cele površine kristalima Svarovski, zbog čega je njena vrednost dosegla 50 hiljada dolara.

Hiljade ljudi potpisalo peticiju: Nećemo da plaćamo dva miliona funti za venčanje!

foto: Profimedia

Elizabet Tejlor

Iako je danas iza nje čak osam neuspešnih brakova, mnogi i danas pamte prvi. U maju 1950. osamnaestogodišnja Elizabet udala se za Konrada Nikija Hiltona, a nosila je 50 hiljada dolara vrednu venčanicu dizajnerke Helen Rouz. Raskošna haljina prodata je 2013. na aukciji za čak 188 hiljada dolara.

Održano prvo gej venčanje u kraljevskoj porodici: Mladoženju do oltara vodila bivša supruga! (FOTO)

Tori Speling

Glumica Tori Speling, poznatija po ulozi Done u seriji "Beverli Hils", u julu 2004. godine udala se za kolegu glumca Čarlija Šanijana u prekrasnoj haljini Badgley Mischke koja je koštala 50 hiljada dolara.

Italijansko venčanje koje porede sa kraljevskim: Udala se najbogatija blogerka - Kjara Feranji! (FOTO)

foto: Profimedia

Pipa Midlton

Venčanica za kojom su prošle godine poludele mlade širom sveta definitivno je ona Pipe Midlton, mlađe sestre vojvotkinje Kejt Midlton. Raskošna kreacija britanskog dizajnera Džilsa Dikona izrađena od fine čipke, a savršeno je naglasila vitku liniju mlađe sestre Midlton. Haljina čija je cena 52.000 dolara ima viši ovratnik, kratke rukave i zanimljiv izrez na leđima u obliku srca.

Sindi Kraford objavila sliku sa svog venčanja i poručila mužu: Nisam mogla da izaberem boljeg čoveka od tebe! (FOTO)

foto: Profimedia

Grejs Keli

Raskošna kreacija u kojoj se glumica Grejs Keli 1956. udala za princa Renijea III od Monaka od tog je dana postala nezaboravna i jedna je od najlegendarnijih haljina svih vremena. Izradila ju je Oskarom nagrađena kostimografkinja Helen Rouz, a u nju je utrošena gomila materijala, čak 366 metara tkanine.

Osim čipke i svile, koristili su se biseri koji su prekrivali gornji sloj. Iako ju je glumica dobila na poklon od svog studija Metro-Goldwyn-Mayer, poznato je da je koštala 60 hiljada dolara.

Uvek nešto krene po zlu: Neprijatni trenuci sa kraljevskih venčanja! (FOTO, VIDEO)

Niki Hilton

Poznata bogatašica Niki Hilton je za svoj poseban dan izabrala Valentinovu haljinu od čipke. U njoj je lepotica izgledala poput princeze, a za to je izdvojila čak 77.000 dolara.

Vogov vodič za venčanja: Pravila oblačenja za goste! (FOTO)

Melanija Tramp

Aktuelna prva dama za svoje venčanje s Donaldom Trampom nosila je Diorovu haljinu koja je koštala neverojatnih 100 hiljada dolara, a dizajnerima je za njenu izradu trebalo čak 500 sati jer je u potpunosti bila prekrivena kristalićima.

Detalji gala venčanja Piksijeve ćerke: Azurna obala, venčanica iz snova, visoke mere obezbeđenja i luksuz za svakog gosta! (FOTO)

foto: Profimedia

Viktorija Bekam

Kao i mnogo slavnih osoba, i tadašnja pevačica grupe Spice girls, danas uspešna preduzetnica u modnoj industriji Viktorija Bekam izabrala je venčanicu Vere Vang. Haljina boje šampanjca od satenskog materijala procenjuje se na 100 hiljada dolara, a Viktorija ju i dalje čuva u svom ormaru i pokloniće je ćerki Harper na dan njenog venčanja.

Princeza Dajana pred smrt otkrila jezive detalje svog venčanja: Zašto je u crkvi pogledom tražila ljubavnicu svog muža i zašto je pokušala samoubistvo

Petra Eklston

Petra Eklston, ćerka vlasnika Formule 1, multimilionera Bernija Eklstona, nije štedela na svojoj venčanoj haljini prilikom udaje za Džejmsa Stanta. Nosila je tada kreaciju Vere Vang, koja je koštala neverovatnih 140 hiljada dolara.

Nekoliko dana pre venčanja morao je da pozove svoju najveću ljubav: Evo o čemu su razgovarali princ Hari i Čelzi Dejvi! (FOTO)

foto: Profimedia

Amal Kluni

Osim što je uspela u gotovo nemogućem, osvojila je srce holivudskog zavodnika Džordža Klunija, Amal je bila posebna i po izboru venčanice. Izbor je spao na haljinu popularnog Aleksandera Mekvina, a finalna verzija koštala je 380 hiljada dolara, čime se nalazi u vrhu najskupljih venčanih haljina ikad napravljenih.

Ostalo je još 4 dana do raskošnog kraljevskog venčanja: Evo koje poznate ličnosti će biti počasni gosti!

Kejt Midlton

Kraljevsko venčanje zahteva i posebnu venčanu haljinu, a znala je to i Kejt Midlton prilikom planiranja svoje svadbe s princem Vilijamom. Zato je izabrala dizajnerku Saru Barton i dala joj jasna uputstva šta želi. Rezultat je bila bajkovita haljina od čipke koju je ručno izvezla najbolja vezilja u Royal School of Needlework. Senzacionalna kreacija vredela je tada 400 hiljada dolara.

Kamila Parker sve otkrila: Šta se događalo u kraljevskoj porodici zbog skandala oko Megan Markl pred venčanje! (FOTO)

foto: Profimedia

Kim Kardašijan

Drugi put na ovoj listi našla se, i to u samom vrhu, rijaliti zvezda Kim Kardašijan, koja je prilikom udaje za današnjeg supruga, repera Kanjea Vesta, nosila Givenchy haljinu vrednu čak 500 hiljada dolara.

Haljina od čipke pratila je njen oblik tela, a na leđima je bila otvorena, a dozu bajkovitosti dao joj je dugačak šlep.

Rols Rojs u kojem je došla na venčanje krije tužnu priču: Okrutna šala na račun Megan Markl digla prašinu! (FOTO)

Viktorija Svarovski

Naslednica carstva Svarovski i popularna austrijska pevačica Viktorija Svarovski udala se prošlo leto u neverovatnoj haljini od milion dolara, čime je ujedno postala prva na listi najskupljih venčanica svih vremena. Haljina je bila teška 46 kilograma i u nju je ugrađeno neverovatnih pola miliona kristala Svarovski.

5 ključnih trendova za letnje venčanje: Detalji su najvažniji! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs