Neobično i praktično

Kič više nije u modi: Trend venčanica ove sezone će vas oduševiti! (FOTO)

Iako je bela tradicionalna boja za venčanja i verujemo kako će još dugo to ostati, činjenica je da se i slavne devojke, ali i obične cure iz susedstva sve češće odlučuju za venčanicu nekoj zanimljivoj boji

Wedding
Autor:
Kič više nije u modi: Trend venčanica ove sezone će vas oduševiti! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Cirkone, šljokice, kičasti sjaj i svu tipičnu raskoš venčanica smo ostavili u nekim u prošlim vremenima. Neki bi rekli, i bolje, a mi kažemo - praktičnije, pa i ekološki prihvatljivije!

Naime, u porastu je trend venčanica koje mogu da se nose i više puta (ne na sopstveno venčanje, nego i u drugim prilikama), a modna industrija je sve sklonija izradi recikliranih venčanica.

Ovo su neki od novih trendova za venčanice koje nismo mogli da zaobiđemo:

1. Praktične

Haljinama s džepovima porasla je popularnost. Naime, današnje mlade su "same svoji majstori" - u džepovima će po mogućnosti uvek imati mobilni, ruž, lepak za trepavice, pa možda i mini šivaći pribor (šala, ali možda i sasvim dobra ideja?). Dizajnerski duo Viktor&Rolf je dizajnirao ovu predivnu venčanicu koja je, iako se na prvi pogled ne čini, vrlo praktična.

Sara Džesika Parker sada dizajnira venčanice: Da li biste se u ovome prošetale do oltara? (FOTO)

2. Boje

Iako je bela tradicionalna boja za venčanja i verujemo kako će još dugo to ostati, činjenica je da se i slavne devojke, ali i obične cure iz susedstva sve češće odlučuju za venčanicu nekoj zanimljivoj boji. Prave avanturistkinje odabraće možda i crvenu, ali mi ovaj put mislimo ipak na neke pastelne tonove - poput nežno žute, plave, mint ili lila koju bismo najradije videli na zimskim venčanjima.

Slobodne dame, pronađite se: 5 tipova žena koje hvataju bidermajer!

3. Reciklirane

Revoluciju je započeo brend Reformation, koji se pre 10-ak godina pojavio na tržištu i napravio nešto neodoljivo. Eko modu s minimumom zagađenja, prerađene materijale koji uz pomoć tehnologije postaju kao novi. I ne, ne pričamo ovde o nekim ludim vintidž venčanicama s trodimenzionalnim jastučićima na ramenima, nego o divnim savremenim haljinama kojih ćemo se rado sećati i decenijama kasnije.

Lepša od venčanice Megan Markl: Blogerka stala na ludi kamen, a o njenoj haljini bruji svet! (FOTO)

4. Venčanice golih leđa

Odavno je poznato da su gola leđa novi dekolte. Zanimljivo je da se ovaj tip venčanica populizovao postojanjem društvenih mreža na kojima se sve češće objavljuju slike mladi s leđa.

Svadbene običaje u Srbiji svi znate, ali ovo ne: Postoji 7 tipova srpskih mlada, evo koji su!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs