ovakve mlade viđamo na svadbama

Svadbene običaje u Srbiji svi znate, ali ovo ne: Postoji 7 tipova srpskih mlada, evo koji su!

Iako je svaka mlada priča za sebe, na srpskim svadbama najčešći su sledeići tipovi.

Wedding
10:28h Autor:
Foto: Profimedia

Organizovanje svadbe može da uzrokuje stres mladi, pa da usled istog potpuno izgubi kompas i svoje dobre i loše strane pokaže intenzivnje nego obično.

Evo koje tipove mlada viđamo na svadbama u Srbiji.

Razmažena mlada

Njeno venčanje je samo još jedna prilika da natera ljude da rade sve ono što ona želi, ali sa opravdanjem da je ona mlada i da sve mora biti po njenom. Prvu suzu će pustiti jer jedna loknica nije dovoljno uvijena, zatim će kukati što joj se šminka razmazala, a onda i što joj je haljina umrljana suzama i šminkom. Kad preživi ovu prvu dramu, žaliće se da svatovi nisu došli u pravom trenutku po nju, da mladoženja ne pozira kako treba i da je bend loš, iako ga je ona izabrala. Prevrtanje očima i kuknjava da joj je dosadno prati svaki segment njenog venčanja.

Mlada u prelepoj Valentino haljini: Bajkovito venčanje na Novom Zelandu o kojem i Vog piše! (FOTO)

foto: Ilustracija / Profimedia

Drugačija mlada

Ona je sve detalje, od haljine, salveta, cvetova, mladoženjine kravate, do muzike, ambijenta i burmi detaljno i strastveno obojila svojim tonom koji odudara od većine svadbenih elemenata na koje smo navikli.

Na njenom venčanju se na jelovniku neće naći teleća čorbica i sarme, i nemojte se iznenaditi ako se mlada pojavi u zelenoj venčanici i crvenim cipelicama.

"Pobegulja"

Da, ona će pobeći sa svog svadbenog veselja. Ne onako u patikama, kao u onom filmu, već će jednostavno nestati dok svi vrlo skoncentrisano igraju u voziću uz Bajagine čuvene stihove. Dobro, neće pobeći zauvek, ali će uz flašu rakije na trenutak pronaći svoj mir u mraku iza sale u kojoj se veselje uveliko odvija, pre nego što izvali da je zakevila i proklinjaće dan kada je rekla: „ Nemam ja živaca ovim da se bavim, neka tvoji i moji roditelji organuzuju sve“.

Splavarka

Samo jedan pogled na ovu mladu dovoljan je da shvatite gde je i kako upoznala svog, sada već, zakonitog supruga. Trepavice su nadograđene, usne su napumpane, venčanica je uska i kratka, a dok kukovima meša, šljokice otpadaju sa svih delova njegog tela. Poseban detalj koji je odaje je dizanje ruke u vazduh i upiranje kažiprsta u plafon svaki put kad počinje pesma uz povike „Tooooooo, moja pesma!“ A pesme su, pa, one koje se uglavnom čuju na splavu.

Mladoženja dan pre venčanja otkazao sve: Mlada očajna, razlog je potpuno slomio!

foto: Shutterstock

Parti mlada

S obzirom da život smatra jednom velikom žurkom sa mnogo ljudi, dobrom muzikom i plejadom zabavnih sadržaja u kojima treba uživati, ova mlada svoj dan venčanja doživljava kao priliku da se idealno provode sa ljudima do kojih joj je stalo. Ona je nasmejana, vesela, neopterećena sitnicama i uživa u svakom trenutku, od biranja venčanice, friziranja i šminkanja, do nazdravljanja i pozdravljanja sa gostima. Prvi ples sa novopečenim mužem je posebno raduje, ushićenje ne krije pri sečenju torte, svima se osmehuje i veselo cupka čak i tokom poziranja fotografu. Malo joj je žao kako vreme odmiče jer zna da se bliži kraj svadbenom veselju, ali joj usne ostaju iskrivljena linija koja ispravlja sve, jer zna da je sutra novi dan i da žurka nikada ne prestaje.

Perfekcionista

Svoje venčanje isplanirala je kada se prvi put zaljubila. Njena savršena venčanica skrojena je u njenoj glavi dok se prvi put ljubila sa dečkom. Spisak zvanica je vremenom menjan, ali ipak zna koji je broj svatova potreban za njeno idealno svadbeno veselje. Sve je unapred isplanirala, a pripreme su počele potvrdim klimanjem glavom kada je ugledala verenički prsten. Sve je organizovala sama, smršala je sedam kilograma zbog stresa jer “sama bi se bolje našminkala, mladoženjina leptir-mašna ne stoji pravo, torta nije simetrična, gosti nisu sinhronizovani tokom plesa….” Ona zapravo jedva čeka da se ovaj dan, koji ne zavisi samo od nje, završi, kako bi se vratila u svoj savršeni svet koji je stvorila.

Kul mlada

Muškarci kažu da je ovaj tip mlade mitsko biće. Kruži priča da je jednom davno postojala mlada koja se nije opterećivala ni izborom venčanice, ni spiskom gostiju, niti frizurom ili cipelama. O bidermajeru da i ne govorimo. Bila je potpuno nonšalantna i kada je pijani stric zveknuo šamar pevaču, ispovraćao se po mladenačkom stolu i obrisao se stolnjakom. Samo je nastavila da se zabavlja, kao da se ništa nije desilo, dok su se ostale, odalkohola obeznanjene, zvanice zadovoljno smeškale što je stric probio led. Prema toj, kako muškarci tvrde, urbanoj legendi, mlada čak nije ni zvocala mladoženji.

5 ključnih trendova za letnje venčanje: Detalji su najvažniji! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...