Borba protiv rasizma

Nakon 7 dana ćutanja, Megan Markl se oglasila: Jedino pogrešno je - ne reći ništa! (VIDEO)

Ovaj događaj duboko ju je pogodio

Celebrities
Autor:
Nakon 7 dana ćutanja, Megan Markl se oglasila: Jedino pogrešno je - ne reći ništa! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Megan Markl snimila je video koji je osvanuo na YouTube kanalu, a koji je poslat učenicima njene srednje škole Immaculate Heart High School u Los Anđelesu. Na snimku supruga princa Harija razgovara o aktuelnoj temi koja trese Ameriku i svet, podstaknuta brutalnim ubistvom Džordža Flojda.

Kako je nešto više od nedelju dana ćutala, inače vrlo aktivistički nastrojena Megan našla se na udaru javnosti.

Zbog ćutanja se izvinila svima i rekla:

"Nisam bila sigurna šta da kažem. Htela sam da pošaljem ispravnu poruku i razmislim o svemu što ću reći, a ne da se nešto pogrešno protumači. Imala sam veliku tremu, bila sam nervozna i bilo me je strah. Ali, onda sam shvatila da je jedino pogrešno zapravo ne reći ništa", istakla je bivša vojvotkinja od Saseksa.

Osim poslednjeg ubijenog Afroamerikanca, Megan se prisetila još nekoliko žrtava sličnog nasilja i naglasila ih.

"Sve ovo što gledamo poslednjih nedelju dana širom naše države, u našem rodnom gradu Los Anđelesu me je slomilo", rekla je potom.

Isplivala pozadina sukoba Megan i Kejt: Nećete verovati zbog čega su se posvađale uoči kraljevskog venčanja!

Prisetila se svog odrastanja u L.A.-u i događaja koji joj ne izlazi iz glave. Slučaj brutalnog policijskog nasilja nad Rodnijem Kingom koji je takođe okarakterisan kao čin rasizma.

"Imala sam 11 ili 12 godina kada su u Los Anđelesu bili veliki nemiri zbog sličnog čina. Sećam se da su uveli policijski čas i kako sam žurila kući, sećam se dima koji se diže u nebo od silnih nemira koji su vladali gradom. Sećam se kako su ljude trpali u policijske kombije dok su držali puške. Kada sam došla pred kuću videla sam da je drvo koje je oduvek tamo stajalo, polomljeno i srušeno. Takve stvari jednostavno vam se urežu u pamćenje", prisetila se Megan.

Ovo nije prvi put da Megan Markl govori o rasizmu. Već u ranoj dobi susrela se s predrasudama jer joj je otac belac, a majka Dorija Ragland Afroamerikanka. Megan je mnogo godina nakon mature javno progovorila kako su njene kolege često mislile da joj je majka zapravo dadilja i samo ispomoć u kući.

Takve stvari veoma su je pogodile i u kasnijim godinama se uvek zalagala za jednakost i poštovanje svih bez obzira na rasu, veru ili pol.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs