Potpuno isključeni

Sve im je važnije od porodice i kraljice: Šta su sad uradili Megan i princ Hari!

Nakon što su objavili da neće prisustvovati tradicionalnoj božićnoj zabavi, odbili su još dva poziva kraljice Elizabete

Celebrities
Autor:
Sve im je važnije od porodice i kraljice: Šta su sad uradili Megan i princ Hari!
Foto: AP / Toby Melville

Nakon što je britanska kraljevska palata potvrdila davojvoda i vojvotkinja od Saseksa ove godine neće prisustvovati tradicionalnoj proslavi Božića u Sandringemu, britanski mediji saznali su da par neće biti prisutan ni na večeri u Bakingemskoj palati koja se već dugi niz godina održava u čast posluge i zaposlenih u kraljevskoj porodici, a koju kraljica sama finansira kako bi pokazala zahvalnost za njihovu odanost i naporan rad.

Osim toga, Hari i Megan propustiće i predbožićni ručak u Bakingemskoj palati na kojem se u sredu okupljaju svi članovi britanskog kraljevstva. Niz od nekoliko važnih događanja mlada porodica će zajedno sa svojim sedmomesečnim sinom Arčijem propustiti zbog odmora. Naime, princ Hari je svojoj baki kraljici Elizabeti pre nekoliko nedelja najavio odlazak na privatni odmor sa suprugom i sinom na lokaciju koja je javnosti još uvek nepoznata, i obavestio je da će praznike provesti s Meganinom majkom Dorijom Ragland.

Budući da su prethodna dva Božića proveli s Harijevom porodicom, kraljica navodno ima razumevanja za situaciju i to joj se čini kao logičnan potez.

Hari i Megan već su započeli svoj šestonedeljni godišnji odmor od kraljevskih obaveza i pojavljivanja u javnosti, a početkom januara vraćaju se na svoje dužnosti.

Megan Markl proglašena za najuticajniju modnu ikonu 2019: Evo i zašto! (FOTO)

foto: Profimedia

Tradicionalno božićno slavlje u Sandringemu biće prilika da se cela šira kraljevska porodica ponovo okupi na jednom mestu i zajedno provedu nekoliko prijatnih dana.

Nakon božićnog doručka cela porodica peške odlazi do lokalne crkve u Norfolku, osim kraljice koju voze u automobilu, a to je atrakcija za celo mesto i stanovnike koji jedva čekaju ovaj događaj. Kako navode britanski mediji, slavlju bi trebalo da se pridruži i 98-godišnji princ Filip, kojeg dugo nismo videli u javnosti, a koji svoje vreme u penziji uglavnom provodi na imanju u Sandringemu.

Nakon jutarnje mise, članovi kraljevstva odlaze u palatu Sandringem na zajednički ručak. Služi se ćuretina s mnoštvom priloga, u velikoj dvorani s nekoliko velikih ovalnih stolova. U posebnoj prostoriji smešteni su mališani koji pak imaju svoj jelovnik.

U popodnevnim satima muški članovi odlaze u tradicionalni lov na ptice, nakon čega ih ženske članice čekaju u dvoru s čajankom. Igraju se društvene igre, a porodica uživa u zajedništvu i prazničnom raspoloženju.

Šta je pravi razlog raskola među braćom: Princ Hari otkrio zašto ne priča sa Vilijamom, i koliko su žene za to krive!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs