Iskustvo iz prve ruke

Konačno mršavim otkad ne pravim ove 3 greške: Kako se Dženi stesala bez dijete!

Tek kad sam prestala da ih pravim, videla sam željene promene na svom telu. Evo što sam naučila, otkriva Dženi

Fitnes & Nutricija
22:14h Autor:
Konačno mršavim otkad ne pravim ove 3 greške: Kako se Dženi stesala bez dijete!
Foto: Shutterstock

Dženi Šugar je na portalu PopSugar opisala svoje probleme s mršavljenjem i kako ih je rešila.

Budući da nutricionisti neprekidno ponavljaju da doručak ubrzava metabolizam nije mi bilo jasno zašto nikako ne gubim na težini iako jedem cele žitarice svako jutro. Nisam shvatala da svako jutro prilikom doručka pravim čak tri greške. I tek kad sam prestala da ih pravim, videla sam željene promene na svom telu. Evo što sam naučila:

1. Prestala sam da jedem žitarice

Svako jutro jela sam žitarice od osnovne škole, pa sve do kraja studija. Stvarno mi je dugo trebalo da shvatim da te slatke i ukusne žitarice nisu dobar izbor za mene, niti za bilo koga drugog jer su pune šećera i ne sadrže dovoljno proteina i vlakana.

Pa čak ni one koje reklamiraju kao fitnes žitarice obogaćene vlaknima. Umesto žitarica odlučila sam svako jutro za doručak jesti da jedem 13 do 20 grama proteina, najmanje šest grama vlakana i 10 do 15 grama zdravih masnoća. Znači - za doručak uglavnom pijem smuti ili zobenu kašu (zob bez dodatih šećera).

Smršala čak 70 kg: Samo 3 stvari bile presudne za uspeh! (FOTO)

foto: Shutterstock

2. Jedem kad osetim glad, a ne kad mislim da bi trebalo

Toliko puta sam pročitala da je doručak najvažniji obrok i slepo sam se vodila za tom maksimom. Jela sam svako jutro pola sata nakon što bih se probudila oko 7:30, iako u 99 odsto slučajeva nisam bila gladna. I onda bih oko 10 ili 11 ponovno osetila snažnu glad, tako da sam često dva puta doručkovala. Sad prvo odradim trening i doručkujem na poslu oko 9 ili 10 sati kad osetim glad, a ne kad mi je vreme za obrok.

Čokoladni smuti umesto doručka: Ubija glad, skida kilograme! (RECEPT)

foto: Shutterstock

3. Počela sam da pazim na veličinu porcije

Treća greška koju sam pravila je da nikad nisam pazila na veličinu porcije. Kad sam za doručak jela žitarice, napunila bih punu činiju onu za salatu ili supu. Obično sam kombinovala dve ili tri vrste žitarica u koje bih još dodala orašasto i bobičasto voće ili bananu i sve bih to prelila mlekom od soje obogaćenim ukusom vanile.

Takav doručak je imao oko 600 kalorija. Sad merim sastojke koje stavljam u smuti ili u zobene pahuljice i pazim da moj doručak ne premašuje 400 kalorija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs