Probajte

Kako da restartujete metabolizam za 24 sata: Telo spremno za trajno mršavljenje!

Samo na ovaj način, rezultati će biti dugotrajni i kvalitetni

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Vežbe i "brze prepravke" u ishrani mogu da zvuče privlačno, ali na duže staze mogu ozbiljno da naruše vaš metabolizam.

 

Nutricionisti često skreću pažnju na to na da postoji mnoštvo pogrešnih informacija u tome kako da zaista pokrenemo svoj metabolizam i pripremimo telo za pravo, trajno gubljenje kilaže.

 

Ti trikovi uspeju samo ponekad, ili su rezultati samo privremeni, a nikada onakvi kakvi biste želeli da budu. Zato vas ohrabrujemo da zaboravite sve što vam je do sada rečeno o tome kako da se vratite u formu i prihvatite ove tri promene koje zaista imaju dugoročni efekat:

 

Popijte dve litre vode svakog dana

Najlakši način da ostanete hidrirani jeste da jednostavno popijete dve litre vode dnevno. Popijte, na primer, pola litre kada ustanete, još pola litre u 1, zatim u 3 i u 5 i gotovi ste za taj dan!

 

Topi kilograme: Ova dijeta je hit, a njeni glavni sastojci su ljuta papričica i biber!

foto: Profimedia

 

Ne preterujte sa vežbanjem

Previše intenzivno vežbanje može da utiče na hormone koji usporavaju rad štitne žlezde, poput kortizola, estrogena i testosterona. S obzirom na to da je štitna žlezda epicentar našeg metabolizma, želimo da joj ugodimo što više možemo. Dakle, pronađite program koji vam najviše odgovara i nikako nemojte preterivati!

 

Jedite namirnice koje sprečavaju upale

Ukoliko ste često osećate naduto posle obroka, vaše telo pokušava da vam pošalje poruku. Preskočite brojanje kalorija i jednostavno jedite hranu koja čini da se osećate dobro. Namirnice protiv upale su krucijalne za metabolizam koji dobro funkcioniše. U protivnom, može doći do hormonskog disbalansa, kao i poremećaja rada štitne žlezde.

 

Od sada krompir jedite samo ovako: 7 bolesti manje, savršen metabolizam!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs