U koliko krenemo sa biološke tačke gledišta mi smo ono što jedemo. Svaki zalogaj hrane koji unesemo u usta i progutamo, neposredno deluje na naše fizičko zdravlje, a isto tako, a to je naučno potkrepljeno deluje na naše misli i raspoloženje.
Hrana je gorivo visoko, srednje ili nisko kalorično. Naučna istraživanja su dokazala da hrana neposredno deluje na rad mozga, pamćenje, spavanje, potištenost, bol,...
HRANA KOJA NA NAŠ ORGANIZAM DELUJE BLAGODATNO
U ovu grupu ubrajamo voće, dobar deo povrća, mahunarke, orašaste plodove, žitarice, mleko, začinsko bilje u umerenim količinama. U ovakvim izvorima hrane imamo sve što je potrebno za normalnu funkciju ljudskog organizma. Belančevine, ugljene hidrate, masti, vitamine i minerale.
STIMULATIVNA HRANA
To je vrsta hrane koja nas tera na konstantnu aktivnost. Nemir i želju za stalnim promenama. Kada ovakava hrana prevladava postajemo nervozni i puni nemira. Iz jednostavnog razloga što hrana koja u sebi sadrži ovakvu energiju kada je pojedemo sami postajemo ta energija. Kada je unesemo ona stimuliše i dušu i telo. U koliko želimo biti smireni i uravnoteženi, moramo voditi računa o količini ove vrste namirnica.
Ovakvu hranu nalazimo u svim napitcima koji sadrže kofein i tein ( kafa i crni čaj). Sva gazirana pića, čokolada, mlevena paprika i određeni lekovi.
HRANA KOJA JE KRADLJIVAC NAŠE ENERGIJE
To je hrana koja izaziva tromost, neraspoloženje, truljenje i smrt.
Čovek umire i nastupa smrt, kada prethodne dve energije iz njega potpuno nestanu i ostane samo poslednja.
Ona zavlada čovekovim umom, osoba postaje lenja, troma, pospana, dolazi faza ravnodušnosti, nema kretanja i inicijative za promenama na bolje.
Ovakva hrana u sebe uvršćuje sve vrste ribe, jaja, luk, pečurke, alkohol, duvan, droga, sva industrijski obrađena hrana, pokvarena hrana.
E, sada u periodima velike fizičke aktivnosti, ekstremnih hladnoća, potrebno je jesti meso i male doze alkohola.
Zašto pečurke nisu zdrava namirnica?
Pečurke su izvor belančevina koji može da menja meso, al problem je što one ne sadrže hlorofil i ne mogu da koriste sunčevu svetlost za rast. Pa se hrane od mrtvih biljaka, životinja i od izmeta. Kada tako rastu hraneći se statičnom energijom mrtvih organizama, one neposredno prenose tu energiju onome ko ih jede. One se izuzetno brzo kvare i pri tom se stvara otrovan alkaloid ptomaina.
Luk
Luk povećava kiselost želudca, može dovesti do čira ili u koliko ga neko ima može pogoršati njegovo stanje.
S obzirom da je kiselost jedan od osnovnih faktora bolesti, unos luka može biti kontraproduktivan po naše zdravlje.
Luk i beli i crni stvaraju toplinu u našem organizmu, samim tim dovode do nemirnijeg stanja našeg uma. Kako god luk isparava i tera suze na oči tako uznemiruje naše emocije i um. Unos luka treba smanjiti na najmanju moguću meru kod svih onih koji pate od napetosti i nervoze.
Jaja
Jaja u sebi sadrže veliku količinu holesterola. Dakle, savet je da svi kardiovaskularni bolesnici maksimalno izbegavaju ovu namirnicu. Ostalima se preporučuje umerena konzumacija ove namirnice.