Lično iskustvo

Imam 58 godina i za godinu dana sam uspela da smršam i regulišem pritisak bez tableta: Evo šta sam radila!

U mladosti sam bila vitka devojka. Ali, kako to obično biva, dok sam trepnula, prešla sam pedesetu i odjednom sam u ogledalu videla da mi se stomak "oklembesio", nataložilo se kilograma i na kukove, a noge su mi bile nekako debeljuškaste

Fitnes & Nutricija
Autor:
Imam 58 godina i za godinu dana sam uspela da smršam i regulišem pritisak bez tableta: Evo šta sam radila!
Foto: Shutterstock

Postalo mi je neprijatno da se gledam u ogledalo. Naravno, shvatila sam da starim i da mi se metabolizam usporio, ali odlučila sam da više ne mogu da sedim skrštenih ruku.

Pre svega odlučila sam da promenim ishranu. Prestala sam da jedem lepinje, kolače, masno, prženo... Moja dijeta se sastojala od žitarica, voća, povrća, kuvanih jaja, kefira, ribe kuvane na pari i pilećeg mesa. Naučila sam da zavolim heljdinu kašu, a spremam je tako što je dobro operem i pustim da samo provri u vodi, a zatim je poklopim, uvijem u krpe i ostavim do ujutru. Ujutru heljda bude lepo kuvana i meka. Jedem normalnu hranu 3 puta dnevno, ali u manjim porcijama. Od grickalica jedem samo voće i sveže povrće. Takođe sam počela da jedem: jabuke, grejpfrut, pasulj, brokoli, heljdu, ovsenu kašu, bademe, pileći file, spanać, cimet.... Trudim se da jedem najkasnije do 18h, preko toga nikad. Idem u krevet oko 22h i spavam 8 sati, ni manje ni više. Ovo je takođe veoma važno!

Svako jutro prvo popijem dve čaše vode, a tokom dana se trudim da stalno i što češće pijem vodu. Počela sam da vežbam. Prisetila sam se gimnastike sa časova fizičkog. Svako jutro se istežem oko 40 minuta, a pored toga se trudim da šetam što više mogu tokom dana. Ovakav način života me je za godinu dana doveo do mog cilja. Smršala sam i ubrzala metabolizam. Nema više ni traga onom stomaku, a noge su mi postale vitkije. Najbolje od svega je što se osećam kao devojka. Imam snage da "skočim i potrčim", a pritisak mi je u granicama normale već duže od pola godine! Drage moje, godine sa tim nemaju veze, samo jaka volja. Svaka od nas može lepo da izgleda i u 58oj godini i u šezdesetoj! Važno je šta jedete i koliko se krećete. (Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs