Niko se nije izlečio ležeći u krevetu i pijući tablete

17 pravila doktora Bubnovskog: Ako se ovog pridržavate, nikad nećete morati da pijete lekove!

Sergej Bubnovski je doktor medicinskih nauka, autor mnogih knjiga i veoma jedinstvena osoba. U mladosti je doživeo nesreću iz koje je izašao kao invalid. Ni lekari, ni lekovi mu nisu mogli da mu pomognu. Ali Sergej je uspeo sam da se vrati normalnom načinu života koristeći um i sopstveno telo. Tada je odlučio da pomogne drugim ljudima koji se bore za svoje zdravlje

Saveti stručnjaka
Autor:
17 pravila doktora Bubnovskog: Ako se ovog pridržavate, nikad nećete morati da pijete lekove!
Foto: Printscreen/ youtube/ Бубновский

Sergej Bubnovski je osmislio svopstvenu metodu koja leči povrede kičme i zglobova - kineziterapiju. Ovaj sistem postavlja teške pacijente na noge.

17 zdravstvenih pravila Sergeja Bubnovskog:

1. Ne oslanjajte se na lekove. Koritite svoje telo i njegove resurse za borbu protiv bolesti.

2. Nijedna osoba na planeti se još nije oporavila od visokog krvnog pritiska. Sve što lekari mogu da vam ponude je tableta, zatim druga tableta, zatim šaka tableta. Tako ćete završiti sa šakom tableta koje moraju da se ispiju, a koje ne ublažavaju bolest.

3. Kada u svom srcu osetite trnce, pritisak i bol, vi idete kod lekara. On će vam dati tablete koje bi trebalo da spreče bolest srca. Ali u stvari vi samo pogoršavate probleme, jer bol u grudima nije uzrok tegoba tela, već posledica.

4. Niko nikad zdrav nije napustio bolnicu: preživeo - da, ali izlečen - ne.

5. Svako jutro radite obavezno sklekove i čučnjeve!

6. Ako pravilno čučnete (sa ravnim leđima), tada ćete se rešiti mnogih problema vezanih za kičmu, zglobove i ligamente.

7. Oni koji su već stariji od četrdeset godina suočeni su sa činjenicom da lekari sve bolesti prepisuju starosti. Tada stižu tablete. I tako osoba pije te tablete i shvata da one ne pomažu. Da, takvi lekovi su još i skupi. Tada se okrećete alternativnim načinima lečenja, okrećete se svom telu, pokretu i disanju.

8. Iznenađujuća je činjenica da se deca koja imaju prehladu ili grip, odmah izuzmu od fizičkih aktivnosti u školi ili vrtiću. Veruje se da će se dete oporaviti ako leži u krevetu, dok se smatra da će ga pokret razboleti. Ali ako ništa ne učinimo, ne možemo da pomognemo telu da pobedi bolest. Uostalom, svi znaju: ispod teškog kamena voda ne teče.

9. Osetite svoje telo, mišiće, radite gimnastiku, nakon toga ćete osetiti veliko zadovoljstvo.

10. Ako osetimo akutni bol, stavljamo hladne komprese da bismo poboljšali cirkulaciju krvi i ublažili oticanje. Pošto bol uvek prati oticanje, nagomilavanje tečnosti. Zbog toga treba raditi vežbe - da ova tečnost izađe iz zglobova.

11. Angina pektoris nastaje kad osetite bol u grudima. Šta tada da radite? Odmah prionite na vežbe kako biste sprečili fatalni ishod. Niko nije izlečio srce ležeći u krevetu i gutajući tablete.

12. Starost se povlači iz tela ako svako jutro započnete ozbiljnim vežbama.

13. Bubnovski se kune u tri vežbe: čučnjeve, sklekove i istezanje. Smatra da to moramo svi da radimo.

14. Takođe smatra da svi treba da jutro počnemo hladnom kupkom. Samo pet sekundi telo uronite u ledenu vodu.

15. Bubnovski je saznao za tajnu dugog i zdravog života Borisa Efimova, umetnika koji je živeo 108 godina. Boris je priznao da je svaki dan radio po 450 čučnjeva. To je doprinelo pravilnoj cirkulaciji krvi i obnavljanju svih ćelija u telu.

16. Čučnjeve je potrebno pravilno raditi: leđa moraju biti ravna, a izvođenje po ovom redosledu:

10 puta čučnete - popijete malo vode,

10 puta čučnete - pa popijete gutljaj vode i tako dalje. Ova vežba je posebno važna za one ljude koji dan provedu sedeći na poslu.

17. Bubnovski savetuje: ako sedite sat vremena - uradite 30 čučnjeva.

Ukoliko se budete pridržavali pravila doktora Sergeja Bubnovskog živećete dugo i zdravo!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs