neverovatna žena!

ANET BENING O LJUBAVI, NOVCU I KAKO U 63. GODINI VODI RAČUNA O ZDRAVLJU: Mogu da kažem da sam sada zadovoljna sobom!

Kaže se da su prave glumice poput dobrog vina i da šarm stiču s godinama, a američka glumica Anet Bening, koja ima punih 63. godine, sigurno se može svrstati u tu grupu žena.

Vip priča
Autor:
ANET BENING O LJUBAVI, NOVCU I KAKO U 63. GODINI VODI RAČUNA O ZDRAVLJU: Mogu da kažem da sam sada zadovoljna sobom!
Anet benin, Foto: Profimedia

Šarmom, optimizmom i skromnošću osvojila je brojne obožavatelje, ali i jednog od najvećih holivudskih zavodnika, glumca Vorena Bitija. Njihova ljubav traje već 29 godina i jedan su od primera kako skladan brak treba da izleda. Osim privatnog uspeha, može se pohvaliti i onim poslovnim. Anet je u karijeri primila ugledna priznanja kao što su Zlatni globus, Bafta i nagrada Ceha filmskih i televizijskih glumaca. Iako je četiri puta bila nominovana za Oskar, ta prestižna nagrada još nije stigla u njene ruke, ali ona se nada da će se i to dogoditi.

Punog imena Anet Kerol Bening rodila se 29. maja 1958. u gradu Topeka u državi Kansas, a svog se detinjstva, kaže, uvek rado seća jer je bilo ispunjeno ljubavlju i veseljem.

Želela sam da budem samostalna i zarađujem svoj novac. Nije uvek bilo lako, ali isplatilo se - kaže.

SIN ELIZABET HARLI GODINAMA INTRIGIRA ŽENSTVENIM IZGLEDOM: Sada niko ne može da veruje da je OVO uradio! (FOTO)

Anet Bening
foto: Profimedia

- Morate da pratite svoje ciljeve i da radite dramatične stvari da biste uspeli. Pritom mislim na to da se morate da se preselite u veći grad, družite se s ljudima s kojima se inače ne biste družili, morate da putujete. Mislim da ne treba biti nestrpljiv. Danas mladi žele da okuse slavu što pre, a do ciljeva dolaze preskačući stepenice. Nedavno sam razgovarala s jednim studentom glume pa mi se požalio kako danas glumci dobijaju posao na zbog većeg broja pratioca na društvenim mrežama. Da li je to normalno? Taj mi je podatak jako razočaravajući - kaže Anet.

- U jednom trenutku bojala sam se da neću uspeti kao glumica jer sam imala normalan, rekla bih, dosadan život. Nisam imala nikakve porodične tragedije, traumatična iskustva. Mislila sam da ću ljudima i producentima biti nezanimljiva. Jedna od stvari koje sam naučila na početku bila je kako zameniti negativne misli pozitivnima. Naučila sam zaista da preusmerim svoje misli i iz toga su nastale sjajne stvari. S tom malom veštinom dobila sam uloge kojima se nisam nadala. Zvuči isprazno, ali deluje. St-varno. Pokušajte ako već niste - priznala je nedavno glumica koja u javnosti nikada nije preterano govorila o privatnom životu.

TRENER DŽENIFER LOPEZ OTKRIO TAJNU NJENOG SAVRŠENOG IZGLEDA: Ovu namirnicu nikada ne konzumira, a ovako kombinuje vežbe!

Anet Bening
foto: Profimedia

- To je najveća greška koju danas svi rade. Neke stvari morate da zadržite za sebe. Ne možete se toliko javno izložiti - kaže Anet koja se 1984. udala za poznatog koreografa Stivena Vajta, ali nakon sedam godina zajedničkog života, odlučili su se za sporazumni razvod. - Naš brak nikada nije punio medijski prostor. Kad određene stvari ne funkcionišu, ne smete ih forsirati. Shvatili smo da je bolje da se raziđemo. Mnogi su ljudi u vezama samo da bi se osećali srećno i potpuno. Bolja je opcija prvo biti srećan sam sa sobom jer tek onda možeš biti srećan i u vezi. Kada nam je druga osoba jedini izvor sigurnosti, uglavnom nije reč o ljubavi nego o zavisnosti - rekla je jednom prilikom.

SA OVOM DIJETOM ADEL JE ISTOPILA 45 KILOGRAMA: Neobičan, ali čudesan režim ishrane koji je zaludeo planetu! (JELOVNIK)

Voren Biti, Anet Bening
foto: Profimedia

Ali onda se zaljubila u Kazanovu 20. veka, glumcaVorena Bitija.

- Da, bila sam zaista lak plen. Naivna. Nisam uopšte razmišljala da bi naša veza mogla podstaći toliko zanimanje javnosti. Nisam tada razmišljala ni o slavi ni o životu s čovekom koji je bio na glasu kao večiti neženja. Onda sam primetila da je naša veza bila šok za sve prijatelje, a naročito familiju. “Znaš li šta radiš? Jesi li sigurna da ti treba takav čovek? Možeš li mu uopšte verovati?”, bila su pitanja kojima su me obasipali. Nisam znala odgovor ni na jedno od njih - priznala je. - Znala sam da nikad ranije nije bio veran nijednoj ženi, ali naša se veza od prvog dana počela razvijati s drukčije pozicije. Nisam želela da iskoristim njegovu slavu niti me zanimao kao prolazna avantura. U njega sam se stvarno zaljubila i nameravala da ostanem s njim do kraja života. Mislim da je to osetio i da je to bilo nešto za čime je oduvek tragao - kaže Bening.

Razlika u godinama nikad nije bila problem jer, kao što je rekla, nikada je nisu privlačili mlađi muškarci.

Ni nju ni supruga ne možete pronaći na društvenim mrežama.

- Tako mi je lakše. Ali saosećam s drugim osobama koje moraju da imaju profil na nekoj od tih mreža. Želimo privatni život da sačuvamo za sebe što je više moguće. Nama se to čini jedino ispravno - rekla je glumica o kojoj često kažu da je krasi neverovatna inteligencija.

OVO JE OMILJENA FRIZURA KIM KARDAŠIJAN, MEGAN FOKS I DŽEJ LO: Savršena za posao i za provod, a PRAVI SE LAKO kod kuće!

Anet Bening
foto: Profimedia

- To je veliki kompliment. Smatram da biti inteligentan znači imati smisla za humor, biti obrazovan i svestan onoga što se događa oko tebe. Biti upućen u kulturna i politička zbivanja svoje sredine. Ali u tome je svakako važna i emocionalna inteligencija. Važno je spoznati istinskog sebe i živeti na autentičan način - rekla je.

Kada nema poslovnih obaveza, glumica najradije čita i vežba.

- Obožavam da čitam. To me opušta, ispunjava, ali i edukuje. Volim i da vežbam. Vežbe su me najviše ojačale tokom godina. Mogu da kažem da sam sada zadovoljna sobom. Sve što morate da učinite jeste da prošetate nekoliko puta nedeljno i osetićete kako vam je vaše telo zahvalno. Da prevladate manjak motivacije, morate da znate zašto vežbate. Koji je dublji razlog vežbanja? Zato da biste izgledali atraktivno? Da biste doživjli venčanje svoje unučadi? Da doživite rođenje svojih praunuka? Igrajte igru sanjarenja i zapitajte se - šta ako? Zamislite sebe najzdravijeg i u najboljoj formi - objasnila je glumica.

1 / 11 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs