VODENI TALASI

OVO JE OMILJENA FRIZURA KIM KARDAŠIJAN, MEGAN FOKS I DŽEJ LO: Savršena za posao i za provod, a PRAVI SE LAKO kod kuće!

Zajedno sa suptilnijim trendovima kada je reč o šminkanju, proleće je donelo i nove trendove u frizurama.

Nega
Autor:
OVO JE OMILJENA FRIZURA KIM KARDAŠIJAN, MEGAN FOKS I DŽEJ LO: Savršena za posao i za provod, a PRAVI SE LAKO kod kuće!
Megan Foks, Foto: Profimedia

Opuštene frizure, savršene za toplije dane kad oko kose ne želimo nepotrebno i mnogo da se trudimo, sad dolaze u prvi plan.

Predvodnice nove hit frizure, vodenih talasa, su svetski poznate pevačice i glumice poput Džej Lo, Zendaje i Megan Foks i dugih, a ovi trendi opušteni talasi zavladali su i na crvenim tepisima, kao i među trendovima u frizurama na društvenim mrežama, a obožavaju ih i sestre Kardašijan.

Šta su vodeni talasi?

Ovu trendi frizuru čine blago, blago uvijena kosa, s uvojcima koji su gotovo neprimetni. Izrazito nežni talasi lagano oponašaju vodu koja teče i nisu strogo definisani. Ova šarmantna i jednostavna frizura savršena je za sve veće temperature koje nas čekaju narednih meseci.

Kako da se postignu vodeni talasi?

Ovakvu frizuru možete da postignete na više načina, uz pomoć pegle za kosu, da kosu spletete u pletenice ili sa figarom!

Pre nego što uopšte počnete sa korištenjem alata za uvijanje kose, ne zaboravi da na kosu nanesete sprej za zaštitu od toplote i hranjivo ulje za kosu.

Vodeni talasi uz peglu ili figaro za kosu

Kod ove tehnike za vodene talase pažljivo uzimajte pramen po pramen kose kako bi je najpre izravnali. Zatim od korena započnite ponovo i vrtite ruku gore-dole istovremeno se pomičući dužinom kose. Umesto pegle možete da koristite i figaro.

Frizeri preporučuju ovu tehniku jer može da se koristi na svim dužinama kose. Nakon uvijanja kose, za potpuni efekt, kosu je potrebno da raščešljate u istom smeru, a zatim da nanesete ulje za kosu.

Vodeni talasi preko noći uz pletenice

Druga tehnika s kojom možete da postignete vodene talase je i da jednostavno uveče ispletete kosu u pletenice i da prespavate. Ujutro ćete da se probudite sa predivnim vodenim talasima! Ova tehnika odlična je za dugu kosu koja nije jako gusta. Nakon što pletenice ujutro raspletete, pročešljajte ih prstima ili širokim češljem. Ovo je savršena tehnika ako svoju kosu ne želite da izlažete toploti sa alatima za uvijanje kose.

Vodeni talasi pomoću pegle i pletenica

Ova tehnika je mnogima najdraža, jer spaja metodu s peglom za kosu i pletenice. Prvi je korak da kosu ispletete u četiri pletenice, a zatim peglom da pređete preko cele dužine svake pletenice. Nakon toga raspustite pletenice i raščešljajte kosu. Kako bi svaka od ovih tehnika bila što postojanija, ne zaboravite kao završni korak da svoju novu frizuru vodenih talasa učvrstiti lakom za kosu.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs