VREDI PROBATI

Po tradicionalnom ruskom receptu: Ovaj melem vraća koži elastičnost i briše i najdublje bore! (RECEPT)

Sa razlogom ga zovu eliksir mladosti

Fitnes & Nutricija
Autor:
Po tradicionalnom ruskom receptu: Ovaj melem vraća koži elastičnost i briše i najdublje bore! (RECEPT)
Foto: Shuterstock

Jednostavan prirodni eliksir mladosti koži vraća ljepotu, kosi boju i volumen, a oni koji su ga probali kažu da bolje i vide.

Narodna medicina ima rešenje za sve, pa i za očuvanje mladolikog izgleda kože. Neće vam biti potrebne skupe kreme, serumi, maske, ni kozmetički tretmani. Da biste koži vratili sjaj i elastičnost sve što vam je potrebno je nekoliko sastojaka.

Dobro upamtite ovaj recept ukoliko želite da izgledate 10 godina mlađe nego što jeste.

Uz pravilnu, zdravu ishranu i fizičku aktivnost, ova mešavina će doprineti dobrom izgledu, ali i osećaju. On će pokrenuti regeneraciju ćelija, ali će pozitivno delovati na rad celog organizma.

Potrebni sastojci za pripremu su:

  • 100 ml lanenog ulja
  • 2 srednja limuna
  • 1 velika glavica belog luka
  • 0,5 kg meda

Priprema i upotreba eliksira

Očišćeni beli luk, 1 neočišćen limun i 1 limun bez kore smiksajte u blenderu. Samlevenu smesu pomešati sa medom, dodajte laneno ulje i sve ponovo promešati. Smesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli.

Konzumira se tri puta dnevno po 1 kašičicu pola sata pre obroka.

Kako deluje na organizam?

Laneno ulje je biljni hormon i sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9), i palmitinsku masnu kiselinu. Ono je veći izvor omega 3 masnih kiselina čak i od ribljeg ulja. Ove masti igraju ključnu ulogu u održavanju mladolikog izgleda i sprečavaju preranu pojavu bora.

Takođe je bogat biljni izvor lignana, važnih antioksidansa, a u kombinaciji sa limunom čisti jetru i žučne puteve. Vitamin C iz limuna savršen je antioksidans, jača imunitet i krvne sudove.

Za limun se kaže da je "lek za sve". On poboljšava ten, vraća elastičnost, obnavlja kožu i kosu, podiže imunitet i uspešno se bori protiv stresa.

Beli luk čisti telo od toksina, dok med donosi nutrijente, odnosno mikroelemente u krv koji obnavljaju i pomlađuju ceo organizam.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs