SAVET STRUČNJAKA

Zbog njih nikako ne možete da smršate: Ove greške usporavaju rad metabolizma!

Verovatno niste ni svesni da ih pravite

Fitnes & Nutricija
14:25h Autor:
Zbog njih nikako ne možete da smršate: Ove greške usporavaju rad metabolizma!
Foto: Shuterstock

Neke navike mogu značajno da uspore rad metabolizma, a samim tim se i proces razgradnje masti smanjuje. Ove navike biste trebali da promenite:

Bezkofeinska kafa

Kofein je glavni krivac za bolji rad metabolizma. Nakon ispijene šoljice kafe on se ubrzava za oko 15 posto i tim tempom će raditi naredna 3 sata. Kafom bez kofeina ovaj proces preskačete.

Doručak koji ne sadrži proteine

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, a onaj koji je bogat proteinima može značajno da ubrza rad metabolizma. Potrudite se da ujutru na tanjiru imate dovoljnu količinu proteina. 20 grama je sasvim dovoljno, koliko sadrži jedna čaša jogurta.

Ne oslanjajte se na fitnes uređaje

Istraživanje je pokazalo da 90 posto uređaja koji mere potrošnju kalorija ne radi precizno. Ukoliko kontrolišete unos i potrošnju kalorija, nije dobra ideja oslanjati se na njih.

Gladuje 16 sati dnevno, vežba 6 puta nedeljno i pije ovaj sok: Dženifer Aniston (50) i Riz Viterspun (43) otkrivaju tajnu mladolikog izgleda! (FOTO)

Preskakanje obroka

Obrok sat vremena nakon treninga će ojačati mišiće i probuditi metabolizam. Preporučuje se unos 25 do 20 grama proteina i 15 grama ugljenih hidrata.

Manjak sna

Istraživanje je pokazalo da loš san utiče na rad metabolizma. Trudite se da svke noći spavate podjednako sati.

Nedostatak vode

Metabolizam je skup svih procesa koji crpe energiju tela. Za sve njih je voda neophodan sastojak. Nedovoljno hidriran organizam za posledicu ima usporen metabolizam.

Preuredite svoj dom u nekoliko poteza: Svi će biti oduševljeni ovom fenomenalnom idejom!

Kada menopauza zakuca na vrata: Uz savete stručnjaka ovaj životni period će vam lakše pasti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs