Poznati trener savetuje

Noge poput manekenki: Dovedite figuru do savršenstva uz ove savete!

Nemojte da radite ono što znate da možete – idite korak dalje.

Fitnes
Autor:
Foto: Shutterstock

Džoš Holand je lični trener iz Njujorka i čovek koji je (bar delom) zaslužan za izvajana tela mnogih modela, a naročito devojaka koje se pojavljuju na naslovnicama Sports Illustrated.

 

Evo runde od pet kratkih, ali bitnih saveta za trening, koji će vam pomoći da se približite (bar za jedan korak) tom zanosnom izgledu manekenki.

 

Istežite se

 

Mišići su kao gumice, elastični su i kontrahuju se. Istezanje im pomaže da ostanu gipki, te će izgledati lepše i bolje reagovati na vežbe.

 

Radite na listovima

 

Definisani listovi učiniće da cela noga izgleda čvrsto i lepo oblikovano. Holand preporučuje da vežbate podizanje na prste: stanite na ravnu podlogu, a onda se podignite što više; zadržite nekoliko sekundi, pa se spustite.

 

Kako da zategnete trbušnjake i noge u istom potezu: Vitko telo u rekordnom roku!

foto: Shutterstock

Trčite peta-prsti

 

Ako stvarno hoćete da angažujete i oblikujete svoje nožice, radite to. Peta-prsti redosled pri trčanju će smanjiti opterećenje na zglobove.

 

Šok taktika

 

Izazivajte sebe i stavite metabolizam u visok pogon, tako što ćete trening pojačati do maksimuma. „Držite tegove dok radite iskorak, ako normalno radite pet čučnjeva, izdržite do 15. Nemojte da radite ono što znate da možete – idite korak dalje.

 

Ojačajte

 

Iskorak, čučnjevi, skok iz čučnja i slične vežbe povećavaju snagu, stabilnost i koordinaciju. U krajnoj liniji samo su jake noge, dobre noge.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...