Fitnes izazov

Za 27 dana imaćete guzu kao nacrtanu: Samo jedna vežba 10 minuta dnevno! (FOTO)

Tajna je u tome što ova jednostavna vežba zateže zadnjicu, butine, zadnju ložu, bedra, pa čak i trbušnjake
Fitnes 12.08.2016. - 13:13h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Da li ste se nekad zapitali zašto je čučanj omiljena vežba svih ljudi koji žele zategnuto telo?

 

Tajna je u tome što ova jednostavna vežba zateže zadnjicu, butine, zadnju ložu, bedra, pa čak i trbušnjake!

 

Zato, ako želite da se potpuno zategnete za manje od mesec dana, prihvatite izazov koji je objavio portal Buzzfeed - traje 27 dana, svaki dan treba da izdvojite 10-15 minuta, radite samo čučnjeve sa postepenim povećavanjem broja ponavljanja i za tren oka imaćete idealnu liniju!

 

Počnite sa 10 čučnjeva, a svakog narednog radite 5 više nego prethodnog dana. Svakog 6. dana odmarate potpuno, ne radite ništa, a sedmog nastavljate tamo gde ste stali petog - petog dana treba uraditi 30 čučnjeva, a isto toliko i sedmog dana.

 

Sledeći dan odmora je dvanaesti dan, dok 13. nastavljate sa 50 čučnjeva, koje ste radili i 11. dana. Povećavajte broj čučnjeva za po pet sve do odmaranja 18-og dana, pa devetnaestog nastavite sa 70. Poslednji dan odmora je 24. dan, a sledeća tri dana nakon toga radite 90, 95 pa 100 čučnjeva.

 

Vežba bez pokreta koja zateže svaki mišić: Najbrži put do izvajanog tela! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Nemojte se odmah uplašiti brojeva i odustati. Kada stignete već do 50 čučnjeva, možete napraviti dve serije po 25. Radite kako je vama lakše, samo je važno da istrajete!

 

Kako dani prolaze, polako ćete ulaziti u formu i zapravo vam uopšte neće biti toliko teško da uradite seriju od, na primer, 50 čučnjeva.

 

Pravilan položaj za čučanj

 

Veoma je važno da vežbu izvodite pravilno, kako se ne biste povredili i kako bi rezultati bili što bolji. Prvo stanite u raskoračni stav, gledajte pravo i ispravite leđa. Ruke ispružite u nivou ramena, stopala raširite takođe u širini ramena i čučnite.

 

Vodite računa da se spuštate i podižete koristeći zadnjicu i trbušne mišiće, nikako kolena, jer može doži do ozbiljnih povreda. Prilikom čučnja kolena treba da budu "izbačena" preko stopala.

 

Radi se 5 minuta, menja život iz korena: Jednostavna jutarnja vežba za sve generacije! (VIDEO)

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...