izgleda savršeno!

NEMA LIČNOG TRENERA NI NUTRICONISTU: 5 trikova za fit izgled u koje se KETRIN ZITA-DŽOUNS kune! (FOTO, VIDEO)

Ona ima 52 godine i i dalje ne možemo da zamislimo adekvatniju Zoro devojku od nje.

Fitnes & Nutricija
Autor:
NEMA LIČNOG TRENERA NI NUTRICONISTU: 5 trikova za fit izgled u koje se KETRIN ZITA-DŽOUNS kune! (FOTO, VIDEO)
Ketrin Zita-Džouns, Foto: Profimedia

Razlog zašto smo izabarali baš velšku lepoticu nije samo njen zavidan izgled, već činjenica da za razliku od većine svetskih zvezda, Ketrin nema ličnog trenera, niti nutricionistu.

“Ne, ja nemam trenera sa kojim vežbam, niti nutricionistu koji me savetuje o najboljoj ishrani za moj organizam i održavanje idelane težine. Što se čini pomalo suludim zar ne? Ali radi se o tome da meni ne treba niko da bi me motivisao da vežbam, jer ja zapravo volim da vežbam i uživam u fizičkim aktivnostima”, otkrila je glumica.

Međutim, nismo svi Ketrin Zita-Džouns. Nama je neophodna motivacija i po mogućnosti nekoliko malih trikova koji će nam pomoći da sprovedemo ideju o vežbanju do kraja. Koliko je teško započeti, isto toliko je lako odustati uz samo jednu malu distrakciju (odlazak na odmor koji instant prekida rutinu ili recimo vikend koji podrazumeva poziv na večeru i izlazak).

Zato je način vežbanja i pristup istom, poznate holivudske dive za početak sasvim dovoljan da se motivišemo.

Ona voli hula hop

“Otkrila sam hula-hopove koji su idealni za vežbanje. To nisu oni plastični koje smo imali kada smo bili deca, ovi hula-hopovi imaju određenu težinu, manji su i deo su sportske opreme. Obožavam ih. Sa hula-hopom vežbam oko 20 minuta svakog dana.

2. Menja rutinu

Zapravo poznata glumica nema rutinu u vežbanju, jer ne želi od vežbanja da stvori obavezu. “Nekad plivam, nekada igram tenis, tu je i moja kućna teretana u kojoj vežbam, a neretko i stepovanje.”

3. Plivanjem protiv stresa

“Ukoliko postanem pomalo letargična ili napeta na psihičkoj bazi, počnem da se stresiram i tada uskačem u vodu! Imam jedan od onih bazena u kojima je moguće plivati naspram nadolazeće plime.”

4. Muzika kao motivacija

“U stanju sam da pustim muziku toliko glasno da zidovi pulsiraju. Ritam me pokreće. Uz muziku stepujem ili vežbam uz bar - baletsku šipku i to vežbanje traje sigurno oko sat vremena.”

5. Uvek nalazi vreme

Glumica mnogo i često putuje, ponekad sama, ali neretko i sa porodicom. Nalazi vremena da se osami i odradi svoju rutinu za taj dan ili da uključi celu porodicu u neke od sportskih aktivnosti, poput pedaline ili veslanja tokom letnjih meseci ili skijanja tokom zimske sezone.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs