Bez muke nema ni zgodnog tela

12 VEŽBI ZA ZATEGNUTE TRBUŠNJAKE U PEDESETIM I ŠEZDESETIM: Godine su samo izgovor! (VIDEO)

Kako godine prolaze sve je teže održati ravan struk, zategnute trbušnjake. Predstavljamo vam 12 vežbi uz koje možete da imate savršen struk i u pedesetim

Fitnes
Autor:
Foto: Shutterstock

Niko nije rekao da je vežbanje zabavno i lako. Jedina istina vezan za vežbanje je da je ono korisno! Ako želite da i u pedesetim i šezdesetim izgledate jako, vitko i zategnuto, morate da vežbate i to naporno!

Donosimo vam 12 vežbi koje će svaki struk zategnuti i ojačati:

1. Vežba za bočne mišiće

Postavite se u kosi plank i ostanite u tom položaju 1 minut. Zatim se okrenite na drugu stranu i uradite plank na drugu stranu.

2. Uvrnuti plank

Ako želite da "zakomplikujete" plank, radite uvrtanje. Stanete u plank pa podižete jednu ruku, zadržite se, pa zatim spuštate ruku i podižete drugu, pa se zadržite u tom položaju.

3. Uvrtanje donjeg dela tela u planku

Stanete u klasičan plank, ali ovaj put uvrćete donji deo tela, dok je gornji deo tela nepomičan u planku.

4. Pauk plank

Stojite u planku, a noge naizmenično privlačite pa opuštate.

5. Uvrtanje nogu

Ležeći na leđima, noge su podignute i savijene pod pravim uglom, potkolenice su paralelne sa prostirkom. Pomerajte kolena naizmenično udesno i ulevo. Kičmeni stub je ravan.

6. Mrtva buba

Ležeći na leđima ispružamo noge i ruke i zadržavamo se po 10 sekundi u svakom pomeranju udova.

7. Ugao

Lezite na leđa, a noge i ruke podignite pod uglom od 45 stepeni u odnosu na prostirku. Lagano ih pomerajte, koristeći trbušne mišiće.

8. Vežbe sa loptom

Sednite, uzmite loptu pa je pomerajte s jedne strane tela na drugu, koristeći trbušne mišiće za to.

9. Bicikl

Lezite na leđa, noge podignite i savijte u kolenima, kolena ispružite tako da potkolenice budu paralelne sa prostirkom. "Vozite bicik" u vazduhu.

10. Supermen

Lezite na stomak. Ispružite ruke i noge kao Supermen u letu. Zadržite se u tom položaju par sekudni, opustite se, a zatim ponovite proces.

11. Uvrtanje stojeći

Stanite ravno, noge u širini ramena. Podižite nogu savijenu u kolenu i ruku savijenu u laktu, tako da se koleno i lakat dodiruju.

12. Istezanje trbušnih mišića

Ova vežba se u jogi zove "kobra" jer izvođebnje podseća na ovu životinju. Sve što treba da uradite je da legnete na stomak i izvijete se što više možete. Koristite ruke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...