S godinama dolazi do istrošenosti hrskavice, a prvi bolovi se mahom javljaju u kolenu. Narodno verovanje je da želatin pomaže u "podmazivanju" kolena tj. u sprečavanju istrošenosti hrsckavice.
Kako se pravilno pije želatin?
Potrebno vam je:
- pakovanje želatina (5g)
- četvrtina čaše hladne vode.
Priprema: Uveče u četvrtini čaše hladne vode razmutite kesicu bilo kojeg želatina i ostavite ga do ujutru.

Zašto želatin?
Ovaj proizvod se dobija preradom kostiju i tetiva goveda. Ljudima poboljšava stanje krvnih sudova i vlakana unutar tela. Želatin sadrži i korisne aminokiseline koje blagotvorno utiču na ljudsko vezivno tkivo, što je posebno važno kod bolesti zglobova.
Želatin podstiče:
- jačanje srčanog mišića i zglobova
- normalizaciju metabolizma
- poboljšanje zdravlja kože i kose
- poboljšanje rasta kose i noktiju
- elastičnost tetiva i ligamenata
- sprečava razvoj bolesti zglobova...