PROBAJTE

AKTIVIRAJU BAŠ SVAKI MIŠIĆ U TELU, UBLAŽAVAJU BOLOVE U LEĐIMA I VRATU: Ove 2 vežbe su spas za mnoge tegobe! (VIDEO)

Ukoliko se redovno rade mogu da eliminišu osećaj nelagodnosti, bolove u leđima i zglobovima

Fitnes & Nutricija
Autor:
AKTIVIRAJU BAŠ SVAKI MIŠIĆ U TELU, UBLAŽAVAJU BOLOVE U LEĐIMA I VRATU: Ove 2 vežbe su spas za mnoge tegobe! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Ukoliko se pitate da li postoji idealna vežba, koja aktivira sve mišiće, zateže ih, ali i umanjuje bolove, fitnes instruktori kažu da postoje čak 2 takve. Ukoliko želite u rekordnom roku da oblikujete telo, rešite se bolova u leđima, lopaticama i ramenom delu probajte ove 2 varijante:

Bočni izdržaj

Ovo je vežba koja jača mišiće stabilizatore kičme, mišiće trbušnog zida i mišiće sedalne regije. Ukoliko redovno izvodite vežbu bočni izdržaj izgradićete funkcionalnu snagu, snažan trbušni zid i smanjićete rizik od bolova u donjem delu leđa, jer samo ako imamo jake trbušne mišiće možemo se rešiti bolva u leđima. Kada su trbušnjaci čvrsti automatski kičmu držimo pravo, a onda nestaje i nelagoda.

Dead bug ili mrtva buba

Druga vežba koja bi trebalo da bude uključena u vaš plan treninga je popularna vežba dead bug ili mrtva buba, a efikasna je za jačanje mišića trupa. Prilikom izvođenja vežbe leđa moraju biti u neutralnoj poziciji. Ova vežba je jedna od najboljih za jačanje trbušnog zida, a ujedno zateže i mišiće butina i listove. Dobra stvar je što se mogu raditi razne varijacije na ovu vežbu pa i ruke mogu da budu aktivne.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs