joga

7 VEŽBI ZA ČVRSTE I LEPE GRUDI: Gravitacija vam ništa neće moći! (FOTO)

Ovo su veoma efikasne vežbe iz joge koje popravljaju stanje vaših grudi

Lepi & Zdravi
21:49h Autor:
7 VEŽBI ZA ČVRSTE I LEPE GRUDI: Gravitacija vam ništa neće moći! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Verujemo da svako može da stvori telo kakvo želi, samo je potrebna jaka volja i redovna vežba.

Donosimo vam 7 vežbi koje učvršćuju grudi:

Poza ratnika

Virabhadrasana, ili poza ratnika, će vam pomoći ne samo da osetite snagu, već i da otvorite grudni koš, učinite ga elastičnim i pokretnim:

1. Postavite noge široko, neka budu paralelne jedna drugoj. 2. Okrenite levo stopalo za 90 stepeni ulevo, a desno ka unutra. Izdahnite, i savijte levu nogu u kolenu. 3. Desna noga mora da bude prava. Podignite ruke u stranu, do visine ramena. Glavu okrenite ulevo, pogled u pravcu šake. 4. Nakon 7-10 ciklusa, ponovite sve ovo, ali na desnu stranu.

joga
foto: Shutterstock

Poza trougla

Trikosana ili poza trougla otvara i jača grudni koš, isteže kičmu i poboljšava cirkulaciju.

1. Postavite noge široko, levu okrenite za 90 stepeni, a desnu za 15. 2. Levom rukom dodirnite gležanj (vremenom ćete moći da dotaknete dlanom pod), a desnu ispružite uvis, tako da obe ruke obrazuju pravu liniju. Vodite računa da ne savijate kičmu i kolena. 3. Okrenite lice nagore i gledajte prste ispružene ruke. Ponovite vežbu na drugu stranu.

Joga, Vežbe
foto: Shutterstock

Poza kobre

Budžangsana, ili poza kobre, pomaže da se poveća kapacitet pluća, da se istegnu mišići grudnog koša, da ojačaju trbušni mišići i da se formira pravilno držanje tela:

1. Lezite na stomak i udahnite duboko. Lagano podižite gornji deo tela, dok u isto vreme primičete podu donji deo. Održavajte ravnotežu ruku i nogu. 2. Podignite glavu i pogledajte uvis. 3. Izdahnite lagano i vratite se u početni položaj. Sa svakim ponavljanjem trudite se da se što duže zadržite u pozi.

joga, Pozdrav Suncu
foto: Shutterstock

Poza luka

Dhanurasana, ili „luk“ poza, se preporučuje svima koji pate od bolova u leđima. Ova vežba omogućava da se istegnu svi delovi kičme i da se dobije lep oblik grudi:

1. Lezite na stomak. Kod izdaha savijte noge u kolenima i podignite ih u pravcu glave. Pokušajte da obuhvatite gležnjeve rukama. 2. Sada lagano izdahnite i polako vucite noge i ruke naviše, koliko god je to moguće. Kukovi i grudi treba da se odvoje od zemlje. Balans držite na stomaku. 3. Pokušajte da ostanete u tom položaju 30 sekundi.

Vežba žaba, Joga, Vežbanje
foto: Shutterstock

Poza mosta

Čakrasana, ili „most“ poza pomaže da istegnete mišiće grudnog koša, kičme i vrata, smanjuje umor i otklanja glavobolju:

1. Lezite na leđa i raširite noge nešto više od širine ramena, i podignite ih što više prema zadnjici. Postavite ruke iza glave, s dlanovima nadole, prstima okrenutim prema zadnjici. 2. Na izdahu podižite grudni koš i kukove što više možete. 3. Potrudite se da maksimalno ispružite ruke. Ostanite u tom položaju 30 sekundi.

Miranda Ker, joga
foto: Profimedia

Stajanje na glavi

Salamba širšasana, ili poza „stoj na glavi“, pomaže ligamentima i mišićima kičme i grudi. Poboljšava disanje i cirkulaciju. Ova vežba je namenjena već iskusnim jogistima:

1.Kleknite i spustite prednji deo ramena na pod. Složite prste ruku u obliku činije. Spustite glavu na tepih, tako da teme leži u činiji od ruku. 2. Savijte noge u kolenima. Udahnite i odvojite ih od poda. 3. Ispravite noge. Ostanite u tom položaju od 30 sekundi do 2 minuta, u zavisnosti od toga koliko možete.

jOGA, Vežbe, Joga
foto: Shutterstock

Poza kamile

Uštrasana, ili položaj kamile, efikasno otklanja bol u kičmi, povećava kapacitet pluća i učvršćuje grudni koš:

1.Kleknite i sastavite noge. 2.Lagano se savijte unazad i stavite ruke na pete. Savijte kičmu i istegnite grudni koš. Glava mora da ide nadole. 3.Nakon 30 sekundi vratite se u prvobitni položaj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs