Fitnes saveti

Posećujete teretanu redovno, a rezultati izostaju: Evo šta ne radite kako treba!

Vežbanje je postalo vaša navika ali još uvek ne primećujete rezultate, fitnes instruktori odgovaraju na pitanje i objašnjavaju zašto je to tako

Fitnes
15:53h Autor:
Foto: Thinkstock

Konačno ste se pokrenuli i redovni ste gosti obližnjeg rekreativnog centra, a suvišni kilogrami nikako da počnu da se tope.


Iako se trudiš svim silama i treninzi su vam intenzivni, ali i dalje se ništa ne dešava, možda  nesvesno pravite neku od ovih grešaka.

 

Rutina 

 

Odlaziš redovno na treninge, ali ne dajete 100 posto snage na samom času.
Često u toku nedelje dopustite sebi po koju čašu vina ili se počastite kojim parčetom torte ili sladoleda.

 

Najbolje bi bilo da napravite konkretan plan i treninga i ishrane. Napišite unapred jelovnik idržite se spiska. Tako ćete imati bolji uvid u ono što ste zapravo uradili i pojeli.

 


Moderno i praktično: Ovo je hit frizura leta za kojom je poludela i Džulija Roberts!

 

 

Odmor je bitan

 

I u sportu važi izreka "manje je više". Nije poenta da se iscrpljujete, već da umereno vežbate. Telu je potreban odmor kako bi se oporavilo i formirali mišići. Telu je neophodan barem jedan dan u toku nedelje za opuštanje.  Idealna količina treninga je 3 puta nedeljno.


Loša ishrana

 

Sam trening bez uravnotežene ishrane, neće biti od koristi kada je gubljenje masnih naslaga u pitanju. Vodite računa šta unosite u organizam. Neka ishrana bude bogata proteinima, a unos prerađenih šećera smanjite.

 

 

 

Najzdravija salata na svetu: Evo zašto matovilac treba da postane vaš omiljeni zeleniš!

 

Nedovoljan napor

 

Trebalo bi trenirati samo onoliko koliko organizmu prija, ali postepeno biste trebali da pojačavate intrenzitet treninga. Ako već izdovjite vreme da odete
do teretane, onda to vreme i iskoristite da date maksimum.

 

Budite strpljivi

 

Ako sve radite ipak kako treba, a i dalje neama rezultata, ne odustajte još uvek. Nekim ljudima je potrebni više vremena da bi došli u formu. Svaki organizam je drugačija i drugačije reaguje na vežbe.

 

 

Miks za vitku liniju: Uz ovaj napitak kilogrami nestaju kao od šale!

 

 

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...