Lekovit i ukusan

Šta se desi kad u sok od šargarepe dodate malo OVIH začina: Rezultat ravan čudu!

Neutrališe oksidativni stres i slobodne radikale

Lepi & Zdravi 12.07.2019. - 15:23h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Da li ste znali da je sok od šargarepe, ako se u njega doda nekoliko začina, neverovatan lek za upale?

 

Ako vam ishrana nije baš nazdravija, u vašem telu sigurno ima možda i na deseine upala kojih uopšte niste svesni, a one mogu da budu okidač srčanih bolesti, reumatoidnog artritisa, dijabetesa tipa 2 i bolesti creva

Kod upala je neizbežno prisutan i oksidativni stres, koji je potrebno neutralisati kako bi se telo oporavilo i izborilo sa zapaljenjima. U tome može mnogo da vam pomogne sok od šargarepe.

 

Velika količina beta karotena koji sadrži, u telu se pretvara u vitamin A, koji je poznat kao odlično sredstvo za uništavanje slobodnih radikala. Osim toga, ovaj vitamin pomaže bolji rad gotovo svih sistema u telu.

 

Ako soku od šargarepe dodate i malo cimeta, kurkume i đumbira, efekat će biti još bolji, zbog neverovatnih svojstava ovih začina, od protivupalnih do antikancerogenih.

 

Sastojci: 1 veća pomorandža, 3 šargarepe, komadić oljuštene kurkume i đumbira (oko 2 cm), 2 jabuke, 1 kašičica cimeta, po želji kašičica meda.


Priprema: Iscedite sok iz sveg voća, đumbira i kurkume pomoću sokovnika. Dodajte cimet i med, lepo sjedinite i uživajte u fenomenalnom lekovitom napitku!

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs