Ovo niste znali

Vruća priča iz Pariza: Evo kako je Džon Kenedi varao Džeki sa njenom dvojnicom!

Američki predsednik imao je samo sat vremena da umakne protokolu i to je učinio na potpuno nezgrapan način

Vip priča
21:07h Autor:
Vruća priča iz Pariza: Evo kako je Džon Kenedi varao Džeki sa njenom dvojnicom!
Foto: Profimedia

U maju 1961. jedna stara Parižanka začula je kucanje na vratima svog apartmana na šestom spratu zgrade. Otvorila je i skoro se onesvestila. Pred njom je stajao tada najmoćniji čovek na svetu, piše Njujork Post.

Predsednik SAD-a obilazio je od vrata do vrata i nadao se da će pronaći devojku koja je diskretno s njim dogovorila sastanak. Zapravo, Kenedi je usred dvodnevnog samita s drugim najmoćnijim čovekom tog vremena - Nikitom Hruščovom, hteo da uzme mali predah i slagao je da mora hitno kod doktora, ali je završio u pogrešnoj zgradi, kucajući na vrata slučajnih stanarki koje su taj dan sigurno pamtile do kraja života, ali teško da je iko mogao da poveruje u njihovu priču.

Drugo lice Džeki Kenedi: Pisma upućena njenom suprugu otkrivaju nepoznate detalje!

foto: Profimedia

Ovaj događaj opisan je u knjizi Vilijama Stejdajma pod nazivom "Madam Klod: njen tajni svet užitaka, privilegija i moći".

Madam Klod, rođena je kao Fernanda Grude 6. jula 1923. godine u Angersu u Francuskoj i bila je jedna od najuspešnijih vlasnica bordela.

Od 1957. godine vodila je ekskluzivni, visokokvalitetni lanac prostitucije koji je nudio vrlo specifičan tip žena - morale su da budu visoke, lepe poput supermodela, elegantne i prefinjene, ili barem uvežbane da tako izgledaju, jer ih je nudila najbogatijim i najmoćnijim muškarcima sveta.

Mlade žene koje su radile za nju poznate su kao Klod devojke, pa su tako postale brend. Pažljivo ih je pratila, po potrebi im plaćala plastične hirurge, a na kraju je verovala da će ih udati za bogataše.

"Dogovor s "Klod devojkom" bio je jedan od onih vrhunskih pariskih iskustava poput boravka u Ricu ili večere u Maksimu ili Lanvinovog odela', piše Vilijam Stejdajm.

Neobičan trik Džeki Kenedi: Ovo je tajna njenog savršenog držanja i hoda! (FOTO)

foto: Profimedia

Popis klijenata Madam Klod je obuhvatao najuspešnije svetske ljude toga doba: Kenedi, Frenk Sinatra, Pablo Pikaso, bivši potpredsednik Nelson Rokefeler, tri generacije porodice Geti, Marlon Brando, Deril Zanuk.... Ako ste bili bogati i slavni muškarac i živeli ste u 20. veku, velike su šanse da je Klod tačno znala šta vam se sviđa u krevetu. Ali da bi se ispunila želja Kenediju, to je zahtevalo pripreme skoro kao za pravi politički samit na vrhu.

Nakon fijaska 1961. godine Kenedi je mislio da će sastanak u Evropi s francuskim i sovjetskim čelnicima zapravo biti odmor. Bila je to prva turneja o Evropi na koju je poveo Džeki Kenedi i zapravo je rekao da on prati nju, a ne ona njega, jer je silno oduševila probirljive Francuze.

No, dok je Džeki uživala u druženju s novoizabranim francuskim ministrom kulture i njenim omiljenim piscem Andreom Marloom, njen muž je imao drugačije fantazije.

Tajna savršenog stila Džeki Kenedi: Zbog ovoga je najpoznatija prva dama bila i ostala modna ikona! (FOTO)

foto: Profimedia

"Ako je neko bio Kenedijev tip žene, onda je to bila krhka, lepa, zdrava, umiljata devojka, pravilnog lica, baš poput Džeki", piše autor knjige i dodaje da je za Džon Kenedi za Madam Klod čuo od Frenka Sinatre.

"Ovde je bila gospođa koja je specijalizovana upravo ono što je Kenedi uradio."

Njihov susret je organizovao lično Pjer Salinger, Kenedijev čovek zadužen za medije. Kad je Salinger prvi put izneo ovu ideju Madam Klod je to odmah odbila, bojeći se šta će se dogoditi ako predsednikova poseta krene pogrešnim smerom. No, Salinger, mozak mnogih Kenedijevih govora koji su ostavili najjači utisak, uverio je Klod da bi bilo kakvi problemi mogli da koriste samo njoj, jer bi je čak i skandal učinio vrlo popularnom i podigao joj ugled jer bi tako odmah dobila preporuku za druge svetske moćnike.

Nakon dosta uveravanja Klod je konačno pristala. No tokom putovanja, Kenedi je sanjao da će se on i supruga upoznati s glumicom Anuk Eme, koja se upravo pojavila u hitu "Život je lep" Federika Felinija. Predsednik je, kako piše Stejdajm, bio njome opsednut.

Dama iz senke: Žena kojoj je Džeki Kenedi dugovala sve! (FOTO)

foto: Profimedia

"Šta će vam ona, pa već takvu imate?, upitao ga je Salinger misleći na sličnost glumice i njegove supruge Džeki.

"Objašnjenje je bilo da je Kenedi uvek više voleo paket od sadržaja", piše Stejdajm. "Bio je privučen Džekinim izgledom, ali je želeo njenu zavodljiviju i više seksi verziju".

Eme je, međutim, bila užasnuta predlogom i odbila je Salingera i svaku pomisao - ne zato jer bi joj bilo odbojno da joj neko plati za uslugu, nego zato jer je Kenedija smatrala"detinjastim nasilnikom". Stoga je Klod kratko rekla da je Anuk na službenom putu i nedostupna. Dok je Klod tražila zamenu, Kenedi i Salinger su proveli veći deo vremena dogovarajući u kom trenutku će američki predsednik nestati, jer je imao za to samo sat vremena. Čak su imali i tajnu šifru, govoreći da idu da kupe poklon za Džeki u Ermeu.

"Da je svet imao uopšte pojma koliko se vremena uopšte nije koncentrisao ni na NATO, ni na Alžir ni na Vijetnam nego samo na Madam Klod, percepcija istorije bi bila u najmanju ruku neverovatna", piše Stejdajm. Klod je pronašla Kenediju zamenu za Anuk - 23-godišnju studentkinju sa Sorbone koja je radila kao model za Živanši.

Priča o Džeki: Žena bez koje bi Kenedi bio samo još jedan predsednik! (FOTO)

foto: Profimedia

"Zbog tajnosti, dogovoreno je da će se to dogoditi u stanu ove mlade žene i to drugi dan boravka kad Džeki bude bila da društvom, a predsednik je trebalo da poseti istorijske lokalitete. No, u poslednjem trenutku, Kenedi je to otkazao govoreći da ga strašno bole leđa i da mora da poseti nekog lekara. A zapravo je Kenedi poveo svog lekara, Maksa Džejkobsona - zloglasnog doktora Filguda koji bi visokim gostima uštrcao injekciju amfetamina, pa je zato i predsednik završio u pogrešnom stanu, lupajući na vrata nedužnim vremešnim Francuskinjama.

Kenedi je nosio i šešir kojim je mahao kao peruškom, a onda kad je video da je vrag odneo šalu, ušao je u prvi kafić i pokušao da nađe telefonsku govornicu, no ni on ni Salinger nisu kod sebe imali ni dinara jer nikad nisu nosili novac.

"Kad je Kenedi konačno stigao na dogovoreno mesto, shvatio je da je Salinger prvi put napravio kobnu grešku - umesto bulevar, zapisao je ulica Kursel.

Kada su konačno pronašli Kenedijevu devojku, istu Džeki, obučenu u istu Živanšijevu odeću kakvu nosi i njegova Džeki, i nakon što je od lekara dobio u leđa "medikament", Kenedi je s mladom ženom proveo ne više od pola sata. Tih dana Kenedi je bio izuzetno raspoložen, a niko nije znao je li to zbog "medikamenta" ili slatke medicine Madam Klod" piše Stejdajm.

Svi muškarci Džeki Kenedi: Izgubila nevinost u liftu, srodnu dušu pronašla u starosti! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs