STVORILI SU JE KAKO BI UNIŠTILA LEPU BRENU, PREKO NOĆI JE NAPRAVILA DAR - MAR U JUGI: A onda je kolega hteo da je UBIJE

Lepa Lana harala je muzičkom scenom, alu zbog pretnje smrtću preko noći je sve ostavila i pobegla u Ameriku!

Celebrities
09:53h Autor:
STVORILI SU JE KAKO BI UNIŠTILA LEPU BRENU, PREKO NOĆI JE NAPRAVILA DAR - MAR U JUGI: A onda je kolega hteo da je UBIJE
Lepa Lana sa Minimaksom, Foto: Printscreen Youtube / lepalanasuzanamalilosin

Pevačica Gordana Adamov, mada mnogo poznatija kao Lepa Lana, bila je velika atrakcija na prostorima bivše Jugoslavije. Njen glavni zadatak je bio, kako su mediji pisali, da uništi Lepu Brenu, te da ju je upravi uz tih razloga i "stvorio" Milutin Popović Zahar. Otkako se pojavila na sceni, privukla je veliku pažnju, popularnost joj je rasla munjevitom brzinom, za koncerte se tražila karta više. Međutim, na put Lanine slave stao je kolega kojeg nikad nije smela da imenuje.

"Te davne 1983. godine snimila sam svoj prvi album "Ja sam Lana", a za to je najzaslužniji Milutin Popović Zahar, koji me je i otkrio. On se posvađao sa Lepom Brenom i "Slatkim grehom", prekinuo saradnju s njima, pa je kao pandan Lepoj Breni otkrio mene, a nadimak Lepa Lana nadenuo mi je pokojni Minimak", istakla je svojevremeno Lana.

Iako je stvorena sa ciljem da skine Lepu Brenu sa muzičkog trona, ove dve rivalke bile su u odličnim odnosima, što je mnoge čudilo.

"Upoznale smo se u jednom hotelu, u kome je ona započela svoju karijeru i u to vreme bila je ono što je narod u Srbiji voleo, rasna žena sa svim atributima. Bila je divna i lepo smo se slagale. Nisam želela da me porede s njom, želela sam da budem drugačija, bila sam svoja. Kada se sretnemo, lepo se ispričamo". ispričala je Lana u jednom intervjuu.

Sve do 1995. godine je aktivno snimala albume i singlove. Njeni najveći hitovi su: Ne daj srcu da odluta (1983), Pozovi me, Pričao si da me voliš (1985), i Hoću - neću (1990).

Niko nije ni slutio da je u jeku popularnosti sve ostaviti i preseliti se sa mužem i detetom Ameriku i to zbog jezivih pretnji kolege.

"Posle prvog albuma i uspeha koji sam doživela, povukla sam se sa javne scene, a najveći razlog tome bile su otvorene pretnje kolege koji je rekao da će ubiti i mene i moje dete ako ne prestanem da snimam albume. Taj čovek mi je otvoreno pretio, a sada kada se sretnemo, on je sav divan, čak me i zagrli. Jednostavno, nisam trpela autoritete, imam stav i karakter koji nije mogao da podnese naređenja. Sve sam prekinula i otišla u Ameriku", rekla je jednom prilikom Gordana Lana Adamov i dodala:

"Od 1996. godine nastupam i u Americi i u Srbiji. Radim sa suprugom koji svira harmoniku. Moj život ne bi imao smisla kada bih radila nešto što ne volim", zaključila je.

Iako je proštlo mnogo godina, posebno starije generacije nisu zaboravile Lepu Lanu. Potvrdu da je izabrala pravi put za sebe dobila je 2019. godine kada joj je na festivalu Filigrani u Skoplju uručena nagrada za životno delo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs