OMILJENOG DASU HOLIVUDA OPČINILA, A ZAVELA BEOGRAĐANINA ZA KIM ŽENE ŽUDE: Ima 2 fakulteta, kad je u kupaćem PADA VILICA

Domaća publika je zapazila kada se pojavila u popularnoj seriji "Igra sudbine" kroz ulogu Lenke.

Celebrities
18:21h Autor:
OMILJENOG DASU HOLIVUDA OPČINILA, A ZAVELA BEOGRAĐANINA ZA KIM ŽENE ŽUDE: Ima 2 fakulteta, kad je u kupaćem PADA VILICA
Nina Mrša sa Ammarom i Lukom, Foto: Printscreen Instagram - nina_mrdja

Nina Mrđa je mlada glumica za koju mnoge kolege smatraju da će izgraditi veliko ime na daskama koje život znače, kao i u svetu kinematografije. Naime, ova mlada i veoma šarmanta devojka ima 26 godina i već je stigla i do Holivuda. Sa druga strane, i kao sportistkinja briljira, borilačke veštine su joj posebna strast. Veoma uspešno žonglira između poslovnih uspeha i privatnosti, te već više od godinu dana ljubi jednog od najzgodnijih frajera kod nas.

Domaća publika je zapazila kada se pojavila u popularnoj seriji "Igra sudbine" kroz ulogu Lenke. Međutim, Nina se izdvaja iz mase po mnogo čemu, ne samo po glumačkom taletnu.

Nina Mrđa
foto: Printscreen Instagram - nina_mrdja

Naime, rođena je u Beogradu 1998. godine, gde je završila dvojezičnu francusko-srpsku gimnaziju "Deseta gimnazija". Diplomirala je glumu na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu 2020. A onda je završila prošle godine i studije filozofije na Filozofskom fakultetu. I to nije sve - ima, takođe, crni pojas u tekvondou i višestruka je prvakinja Srbije.

Kako se zaljubila u glumu?

Prvi susret sa glumom imala je na daskama koje život znače. Kao tinejdžerka išla je u školi glume studija "Centar", gde je igrala u predstavama koje je režirao Nenad Radović. Ljubav prema ovoj vrsti umetnosti desila se na prvi pogled.

"Tu sam se zaljubila u glumu, a neposredno posle toga došla je serija "Ravna gora", u kojoj sam i pred kamerom isprobala sve što sam do tada učila. Divno mi je bilo što sam sa rediteljem Radošem Bajićem uspela da uđem u svet glume. Objasnio mi je kako se pred kamerom ponaša i meni se to dopalo. Shvatila sam da je to potpuno drugi svet u odnosu na pozorište, ali da ne znam koji mi se od njih više sviđa", objašnjavala je Nina.

Nina Mrđa, Luka Raco
foto: ATA Images / Antonio Ahel/Profimedia

Zablistala u Holivudu

Prva filmska uloga joj se desila još 2014. i predstavlja jedan od njenih najvećih uspeha. Upravo ona joj je bila velika prekretnica u životu, nakon osećaja koji je ovaj angažma probudio u njoj, donela je odluku da se u potpunosti posveti glumi.

Nina je u svetski poznatom filmu „The Novembar Man“ delila kadar sa holivudskom zvezdom Pirsom Brosnanom, koji opisuje kao nezabrovano iskustvo.

Ljubav sa kolegom

Nina Mrđa već više od godinu dana uživa u vezi sa Lukom Raco, jednim od najvećih frajera Beograda, po mišljenju brojnih korisnica društvenih mreža. Naime, upoznali su se na snimanju treće sezone serije "Igra sudbine", a varnice među njima su planule već prvi prvom susretu. Oboje priznaju da privlačnost koja se rodila bila toliko očigleda, da nikako nisu uspeli da je sakriju.

Izbegavaju svetla reflektora, ali ne kriju svoju sreću i zaljubljenost.

„Luka je upoznao Ninu sa roditeljima. Bilo mu je bitno njihovo mišljenje, pogotovo očevo, jer ima poseban odnos sa ocem. Nina se jako svidela celoj porodici, svidela im se njena skromnost i jednostavnost. Ono što je svima zapalo za oko, i Lukinoj porodici, ali i prijateljima je to da Luka nikad nije izgledao srećnije", rekao je izvor blizak paru.

1 / 5 Foto: ATA Images / Antonio Ahel/Profimedia

Gde smo do sada mogli da gledamo Ninu?

Još 2015. godine kada je igrala u predstavi „Mi deca sa stanice Zoo“, a zatim su usledile i predstave kao što su „Woyzeck“, koju je režirao Žan-Batist Demarinji, „Ričard III“ i „Lutke“.

Zatim se ostvarila u filmovima „Za kralja i otadžbinu“ u ulozi Radmile Taralić, u „Zaspanki za vojnike“ je tumačila Jelu, a gledali smo je i u serijama „Državni službenik 3“, „Sinđelići“, „Ravna gora“, „Urgentni centar“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs