probajte

Testo po receptu poznatog kuvara Pol Holivuda: Napravite hrskav hleb spolja, a unutra mekan kao duša!

Pročitajte recept za domaći hleb slavnog britanskog pekara i poslastičara Paula Hollywooda i otkrijte u čemu je tajna ukusnog hleba s hrskavom, zlatnom koricom

Recepti
Autor:
Testo po receptu poznatog kuvara Pol Holivuda: Napravite hrskav hleb spolja, a unutra mekan kao duša!
Foto: Profimedia

Uz malo strpljenja i puno ljubavi napravićete hleb iz snova- hrskav spolja i neverovatno mekan inutra.

Slavni britanski pekar i poslastičar Pol Holivud savetuje da prema testu budete pažljivi kako bi nakon pečenja bilo pahuljasto i lagano.

Sastojci:

  • 500 grama polubelog pšeničnog brašna
  • 10 grama soli
  • 10 grama instant kvasca
  • 370 ml hladne vode
  • Maslinovo ulje

Vazdušasta pogača sa maslacem: Mekani hleb koji ćete stalno praviti! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • Nauljite veću okruglu plastičnu posudu i dva lima za pečenje obložite papirom.
  • Brašno, so i kvasac pomešajte u posebnoj posudi.
  • Dodajte ¾ vode i lagano mutite.
  • Kad testo polako počne da se oblikuje u kuglu, postepeno dodajte i ostatak vode.
  • Mutite mikserom 5-6 minuta, sve dok testo ne postane sjajno i elastično.
  • Testo prebacite u nauljenu posudu koju ste pripremili i pokrijte krpom.
  • Pričekajte da se udvostruči, a trebaće mu otprilike sat vremena.
  • Radnu površinu nauljite, a potom izvrnite testo. Budite pažljivi kako bi hleb nakon pečenja bio pahuljast i s mehurićima.
  • Podelite testo na 4 ili 5 manjih komada.
  • Oblikujte svakog u mali baguette dlanovima u kobasičasti oblik.
  • Položite na jedan lim obložen papirom za pečenje.
  • Lim pažljivo zapakujte u čiste plastične kesice i pustite da se diže još sat vremena.
  • Rernu zagrejte na 220 Celzijusa, a na dno stavite jedan dublji lim kako bi se zagrejao.
  • Kad se baguettei dignu, lagano ih pospite brašnom, napravite oštrim nožem nekoliko zareza i stavite ih u rernu.
  • Lim koji ste zagrijavali napunite vodom.
  • Pecite 25 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju i imaju lagani sjaj.
  • Ohladite hleb na rešetkama.

Zavodljivi miris i ukus: Napravite ovaj domaći hleb od bundeve, odmah će nestati sa stola! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs