Sastojci:
400 ml svežeg mleka, 3 jaja, 4 kašike kiselog mleka, 4 kašike ulja, 1 kašičica šećera, 1 kašika soli, 1 kocka kvasca, oko 1 kg brašna, maslac
Za dekoraciju po želji: 170 g brašna, 100 ml vode, 70 g skroba
Priprema:
U činijicu staviti oko 100 ml toplog mleka, kvasac i 2 kašike brašna. Sačekati da se aktivira, u međuvremenu umutiti smesu sa jajima. Prosejati brašno, dodati so, napraviti udubljenje, sipati u njega smesu sa jajima, a zatim i aktivirani kvasac.
Zamesiti srednje tvrdo elastično testo. Premazati ga uljem i pokriti činiju folijom. Kada naraste, podelite nadošlo testo na dva jednaka dela, a svaki od njih na još 3. Razviti svaku loptu u malu koru i obilno je premazati maslacem. Staviti 3 kore i uviti u rolat.
Dobijena dva rolata sečemo na trouglove. Ređamo ih u pleh, a od ivica formiramo sredinu.
Nakon što ponovo naraste premazati umućenim žumancetom, mlekom i uljem. Peče se na 160 stepeni u zagrejanoj rerni oko 45 minuta.