Oduševiće vas

Vazdušasta pogača sa maslacem: Mekani hleb koji ćete stalno praviti! (RECEPT)

Ovaj ukus se ne može opisati rečima, najbolje je da je sami napravite i uverite se

Recepti
Autor:
Vazdušasta pogača sa maslacem: Mekani hleb koji ćete stalno praviti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

400 ml svežeg mleka, 3 jaja, 4 kašike kiselog mleka, 4 kašike ulja, 1 kašičica šećera, 1 kašika soli, 1 kocka kvasca, oko 1 kg brašna, maslac

Za dekoraciju po želji: 170 g brašna, 100 ml vode, 70 g skroba

Priprema:

U činijicu staviti oko 100 ml toplog mleka, kvasac i 2 kašike brašna. Sačekati da se aktivira, u međuvremenu umutiti smesu sa jajima. Prosejati brašno, dodati so, napraviti udubljenje, sipati u njega smesu sa jajima, a zatim i aktivirani kvasac.

Zamesiti srednje tvrdo elastično testo. Premazati ga uljem i pokriti činiju folijom. Kada naraste, podelite nadošlo testo na dva jednaka dela, a svaki od njih na još 3. Razviti svaku loptu u malu koru i obilno je premazati maslacem. Staviti 3 kore i uviti u rolat.

Dobijena dva rolata sečemo na trouglove. Ređamo ih u pleh, a od ivica formiramo sredinu.

Nakon što ponovo naraste premazati umućenim žumancetom, mlekom i uljem. Peče se na 160 stepeni u zagrejanoj rerni oko 45 minuta.

Posni slavski kolač: Najmirisniji hleb na svetu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs