Jednostavno i brzo se priprema pa ako nemate dovoljno vremena za neko "duže" jelo, a pojeli biste nešto "na kašiku" ovo jelo je idealno za vas. U iščekivanju kiselog kupusa i svih njegovih čari, danas predlažemo ovo ukusno jelo koje nas podseća na bakinu kuhinju i vraća u detinjstvo - sladak kupus.
Sastojci: 1 glavica kupusa, 1 crveni luk, 2 čena belog luka, 200 ml pasiranog paradajza, 2 lista lovora, 2 kašičice slatke mlevene paprike, 1 kašičica šećera, 1 kašičica sirćeta, so, biber, voda
Priprema:
Kupus naseckajte na rezance.
Ubacite ga u vruću vodu koju ste prethodno posolili.
Za to vreme na tiganju dinstajte luk i dodajte mu šećer pa pustite da se karamelizuje.
Dodajte beli luk i kupus koji ste ocedili.
Pustite da se dinsta nekoliko minuta, a zatim dodajte pasirani paradajz.
Ubacite lovorov list, sirće, so i biber.
Kuvajte oko pola sata dodajući vodu ako je to potrebno.
Prijatno!
Manastirski pirinač: Bogato varivo koje može da zameni svaki mesni obrok! (RECEPT)