Kremasti paradajz, tečna žumanca, šaka svežeg bosiljka... Vrlo verovatno već pri čitanju možete osetiti miris ovog divnog, jednostavnog jela.
Sastojci:
- 4 jaja
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika naseckanog belog luka
- Polovina manjeg belog luka
- 400 grama paradajza pelata
- So
- Biber
- Šaka svežeg bosiljka
- Po želji dodajte i naseckanu čili papričicu bez semenki
Nije svejedno kakva jaja kupujete: Šta znače oznake na ambalaži i kako da izaberete najsvežija?
Priprema:
- Zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte naseckani luk i dinstajte minut, dva.
- Dodajte i beli luk i pričekajte da poprimi zlatnu boju.
- Sipajte parardajz, posolite, pobiberite i promešajte.
- Pustite da krčka otprilike pola sata, sve dok ne postigne željenu gustinu.
- Pažljivo u tiganj razbijte jaja i pripazite da budu odvojena.
- Pustite da se prže otprilike pet minuta, sve dok se belanca ne ispeku, a žumanca i dalje bude tečna
- Sklonite s vatre, dodajte sveži bosiljak (i čili papričicu) i poslužite odmah.
Miš-maš iz rerne: Fantastično jelo zaliveno sosom od jaja i kiselog mleka! (RECEPT)