PRIJATNO

Zavodljivi miris i ukus: Napravite ovaj domaći hleb od bundeve, odmah će nestati sa stola! (RECEPT)

Kada napravite hleb od bundeve cela kuća će mirisati na jesen, a sočnost ovog kolača nateraće vas da ga češće pripremate.

Recepti
Autor:
Zavodljivi miris i ukus: Napravite ovaj domaći hleb od bundeve, odmah će nestati sa stola! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Iskoristite bogatu ponudu bundeva i pripremite malo drugačiji hleb od onog na koji smo navikli.

Ovaj hleb je lagan, a opet odličan kao zamena za klasični hleb, a može da služi i kao kolač.

Mekan, sočan, začinjen, hleb od bundeve možda postane vaš omiljeni prijatelj tokom jeseni. Za pripremu će vam biti potrebna samo jedna posuda.

Domaći hleb pečen u kesi: Brzo testo bez čekanja da naraste, ne treba ga premesivati! (RECEPT)

foto: Profimedia

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 ml meda
  • 100 grama pirea od bundeve
  • 2 kašičice zgnječene banane
  • smeđi šećer
  • prstohvat soli
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • cimet
  • pola šoljice vode
  • šoljica ovsenih pahuljica
  • 100 grama bademovog brašna
  • 250 grama brašna

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa i stavite kalup za hleb.
  • Pomešajte jaja s bundevom, bananom, medom i maslinovim uljem.
  • Dodajte šećer, prašak za pecivo, so, cimet i promešajte.
  • Dodajte ovsene pahuljice, bademovo brašno i brašno i hleb pecite 40 minuta.

Hleb BEZ pšeničnog brašna: Paleo se dobija miksovanjem najzdravijih sastojaka u blenderu! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

BundevaHleb