Iskoristite bogatu ponudu bundeva i pripremite malo drugačiji hleb od onog na koji smo navikli.
Ovaj hleb je lagan, a opet odličan kao zamena za klasični hleb, a može da služi i kao kolač.
Mekan, sočan, začinjen, hleb od bundeve možda postane vaš omiljeni prijatelj tokom jeseni. Za pripremu će vam biti potrebna samo jedna posuda.
Domaći hleb pečen u kesi: Brzo testo bez čekanja da naraste, ne treba ga premesivati! (RECEPT)
Sastojci:
- 2 jaja
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 ml meda
- 100 grama pirea od bundeve
- 2 kašičice zgnječene banane
- smeđi šećer
- prstohvat soli
- 2 kašičice praška za pecivo
- cimet
- pola šoljice vode
- šoljica ovsenih pahuljica
- 100 grama bademovog brašna
- 250 grama brašna
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa i stavite kalup za hleb.
- Pomešajte jaja s bundevom, bananom, medom i maslinovim uljem.
- Dodajte šećer, prašak za pecivo, so, cimet i promešajte.
- Dodajte ovsene pahuljice, bademovo brašno i brašno i hleb pecite 40 minuta.
Hleb BEZ pšeničnog brašna: Paleo se dobija miksovanjem najzdravijih sastojaka u blenderu! (RECEPT)