Paleo hleb po receptu blogerke Alise Bunjevac dobija se miksovanjem sastojaka u blenderu i ne sadrži pšenično brašno. Pun je proteina i zdravih masti, a odličan je da se jede sa laganim namazima.
Potrebno je:
- 400 g indijskih oraščića
- 8 svežih jaja
- pola kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 4 kašike kokosovog brašna
- po potrebi oko 50 ml vode
Domaći hleb pečen u kesi: Brzo testo bez čekanja da naraste, ne treba ga premesivati! (RECEPT)
Priprema: Sve sastojke osim vode stavite u blender. Miksajte dok ne dobijete gustu glatku smesu. Kalup za pečenje obložite papirom za pečenje i pecite u rerni sat vremena na 180 stepeni. Kad je hleb gotov, neka ostane pola sata u kalupu, neka se sasvim ohladi pre rezanja i korišćenja. Ovaj hleb je pun proteina i masti.