recept će vam svi tražiti

Pohovani hleb sa bananama i čokoladom: Božanstveni zalogaji koje ćete smazati u trenu! (RECEPT)

Ovaj ukusni pohovani hleb možete jesti kako za večeru, tako i za doručak

Recepti
18:27h Autor:
Pohovani hleb sa bananama i čokoladom: Božanstveni zalogaji koje ćete smazati u trenu! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 8 kriški hleba
  • 2 dl mleka
  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 1 kašika maslaca
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 1 banana
  • 1/2 limunov sok
  • 250 grama čokolade za kuvanje
  • 100 grama šećera u prahu
  • 125 grama maslaca
  • 3 jaja
  • 30 grama glatkog brašna
  • 100 grama badema

Pohovani hleb iz rerne: Neodoljivo hrskav i slastan obrok! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

  • Otopite čokoladu na pari i ostaviti je da se malo ohladi.
  • Penasto umutite maslac i šećer, te postupno dodajte jaja i čokoladu.
  • Dodajte brašno i mlevene bademe.
  • Kuvajte sve na pari dva-tri minuta, pokrijte i stavite u frižider na 30 minuta.
  • Naseckajte hleb na šnite.
  • U posudi umutite jaja i mleko.
  • Zagrejte maslac i ulje u tiganju.
  • Umočite hleb u smesu od jaja, izvadite i stavite na zagrejanu masnoću.
  • Pržite nekoliko minuta s jedne strane, zatim s druge dok ne poprimi smeđe-zlatnu boju.
  • Izvadite hleb na papirnati ubrus.
  • Naseckajte bananu na komadiće, te ih poprskajte limunovim sokom.
  • Svaku krišku hleba premažite ohlađenim čokoladnim punjenjem.
  • Poređajte na hleb nekoliko komadića banana, poklopite drugom kriškom hleba.
  • Na kraju pospite šećerom u prahu i cimetom.

Hleb od čokolade i banane: Ovom slatkom grehu niko neće moći da odoli! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

HlebDesert