Sastojci:
Foto: Profimedia
Priprema:
- Otopite čokoladu na pari i ostaviti je da se malo ohladi.
- Penasto umutite maslac i šećer, te postupno dodajte jaja i čokoladu.
- Dodajte brašno i mlevene bademe.
- Kuvajte sve na pari dva-tri minuta, pokrijte i stavite u frižider na 30 minuta.
- Naseckajte hleb na šnite.
- U posudi umutite jaja i mleko.
- Zagrejte maslac i ulje u tiganju.
- Umočite hleb u smesu od jaja, izvadite i stavite na zagrejanu masnoću.
- Pržite nekoliko minuta s jedne strane, zatim s druge dok ne poprimi smeđe-zlatnu boju.
- Izvadite hleb na papirnati ubrus.
- Naseckajte bananu na komadiće, te ih poprskajte limunovim sokom.
- Svaku krišku hleba premažite ohlađenim čokoladnim punjenjem.
- Poređajte na hleb nekoliko komadića banana, poklopite drugom kriškom hleba.
- Na kraju pospite šećerom u prahu i cimetom.
Ovaj ukusni pohovani hleb možete jesti kako za večeru, tako i za doručak
Budi deo Stil zajednice.