Poznati model Krisi Tejgen objavila je čak dva kuvara, punih jednostavnih i ukusnih recepata.
Među njima ističe se recept za neodoljivi čokoladni mus, koji je osvojio njene obožavaoce. Ovaj dezert može svako da napravi, a u nastavku sledi recept.
Sastojci:
Za čokoladni mus:
- 1 šoljica čokoladnih mrvica
- 1/3 šoljice punomasnog mleka
- 3/4 šoljice slatke pavlake
Čoko rum kocke: Ukusna i brza poslastica za prave sladokusce! (RECEPT)
Za keks:
- 2/3 šoljice šećera
- 2 kašike vode
- 4 kafene kašike meda
- 1/4 kašikice soli
- 1 šolja hrskavih žitarica
- prstohvat sode bikarbone
- 1/3 šoljice prženih iseckanih lešnika
Najukusnija čokolada koju možete napraviti kod kuće: Vaša deca i vi ćete je obožavati! (FOTO)
Priprema čokoladnog musa:
- U većoj posudi pomešajte mleko i čokoladne mrvice (može da se koristi i usitnjena čokolada).
- Mešavinu staviti u mikrotalasnu peć i sačekati oko minut i 15 sekundi, ili kuvati na laganoj vatri na šporetu dok se sastojci ne spoje.
- Pričekati petnestak minuta da se smeša ohladi, a potom u nju umititi (prethodno pripremljenu) slatku pavlaku.
- Kako bi smeša bila gusta i lagana, ne treba sastojke mešati prebrzo.
- Dobijeni mus se servira u dve čaše, i ostavi da se hladi.
Priprema keksa:
- Pomešajte šećer, med i vodu, i zajedno ih kuvajte na laganoj vatri dok se ne dobije smesa koja podseća na karamelu (sve vreme mešati smesu).
- Kada se dobije takva tekstura, pomeriti smešu sa šporeta i dodati so, sodu bikarbonu, žitarice i lešnike.
- Dobro promešati sastojke, a potom uliti u veliku ravnu posudu, na koju je prethodno postavljen papir za pečenje.
Pričekati da se sve dobro ohladi i učvrsti i zatim iseckati na sitne komadiće.
Uživajte!
Savršena rođendanska torta: Čokolada, plazma i krem! (RECEPT)